#1 Wysłany: 2013-02-20, 22:54 Gdzie znajdę takiego Orienta?
kiedyś miałem ten zegarek, sprzedałem go, żałuje teraz i chcę go znów mieć... chodzi o model Orient CEM75004B
w USA znalazłem a czy w EU macie jaieś sklepy w których może być?
Ostatnio zmieniony przez Maru123 2013-02-20, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś to był rarytas - rzadko widywało się pomarańczowe bezele. Teraz ceny ostro spadły i można przebierać.
Tutaj chyba najtaniej i pewność że cła nie dowalą, bo cena nie przekracza progu - http://www.ebay.com/itm/O...=item19d8cfe9cb
Maru - Z tego co pamiętam 150EUR/200$, ale se obciąć nie dam
Blaz [Usunięty]
#13 Wysłany: 2013-02-21, 11:00
Teoretycznie cło jest płacone od każdej kwoty, ale to kilka złotych. Gorzej z VATem, bo to 23 procent od sumy wartość przedmiotu+przesyłka. Również teoretycznie jest naliczany od kwoty równej lub powyżej około 50 euro.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-02-21, 11:01, w całości zmieniany 1 raz
W tym sklepie ciężko ominąć opłaty, gdyż wpisują pełną, realną wartość zegarka na przesyłce. Imo nawet z cłem i vatem to bardzo dobra cena jak ja BM, a zwłaszcza taki unikat.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Teoretycznie cło jest płacone od każdej kwoty, ale to kilka złotych. Gorzej z VATem, bo to 23 procent od sumy wartość przedmiotu+przesyłka. Również teoretycznie jest naliczany od kwoty równej lub powyżej około 50 euro.
Kurcze, to w takim razie mój błąd - kiedyś wbiłem sobie do łba, że można kupować do równowartości 600 zł i będzie ok, w sensie bez cła (i VATu, przede wszystkim).
Michał - nie kupowałem tam nigdy, znalazłem na szybciora pierwszą dobrą ofertę na ebayu, a wiem że sklep polecany i tani z reguły. Ale jeśli jest do kupienia w UE za 6-7 stów to już lepiej kliknąć w EU, bo i szybciej i pewność, że opłat nie będzie. Mi ostatnio zegarek z Włoch szedł FedExem 25 godzin - pod same drzwi (!).