Jak w temacie zastanawiam się nad zakupem Seiko Samurai albo Invicta 3045 z tym mechanizmem (NH35A).
Podobają się obadwa, ale wszystkiego meć nie można, i tutaj prosze o pomoc w wborze.
Wszystkie sugestie, spostrzeżenia, rady itp. mile widziane.
Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony przez to tamto 2013-09-26, 18:57, w całości zmieniany 2 razy
Ja bym odpuścił oba. Są fani tego Seiko, ale mi osobiście Samurai się wybitnie nie podoba. Według mnie jest nudny i jakby złożony z dwóch różnych zegarków. Jedyne co jest w nim fajnego imo, to bezel, który chodzi rewelacyjnie.
A Invicty fanem nigdy nie byłem, w tym modelu nie podoba mi się w niej logo, lupka nad datą no i wskazówki...
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-09-26, 17:52, w całości zmieniany 1 raz
#10 Wysłany: 2013-09-26, 18:32
To otaka, łona jest
[ Dodano: 2013-09-26, 19:34 ]
Właśnie samiego nigdy na łapie nie miałem, a invicte i owszem, wykonanie było dobre, nawet lepiej...
Trochę mnie ten niebieski mierzi, ale...
#13 Wysłany: 2013-09-26, 18:53
Tak szukam, w prawdzie szukam czegoś z stylu rolka submarina ale invicta i sami wpadły ostatnio w oko i dlatego rozterki zakupowe.ak na KIZI też , jak większość
DB hmm... raz to cena, dwa jakoś taki "festyniarski" (bez obrazy-to moje zdanie)mi się wydaje ten model-świecidełka itp.