Poprzedni temat «» Następny temat
znalazłem w dobrej cenie
Autor Wiadomość
Sylwek
[Usunięty]

#1  Wysłany: 2013-12-27, 15:18   znalazłem w dobrej cenie

jak w temacie,znalazłem w bardzo dobrej cenie zegarek,który za mną chodzi od dawna, japoński sprzedawca zgadza sie na przelew bankowy zamiast paypal-a.

Zaufać,czy nie?

chodzi o sklep http://maxwatch.org/

kupował tam ktoś już w ogóle?

pozdrawiam Sylwek

Michał
Klon Właściciela Pola Ryżowego

#2  Wysłany: 2013-12-27, 15:34   

Sylwek, ale masz świadomość, że taki przelew kosztuje w wuj, poza tym PayPal jednak daje Ci jakąś ochronę, a przelew zero...

Sylwek
[Usunięty]

#3  Wysłany: 2013-12-27, 15:40   

Michał, mam swiadomość,oczywiście ,, dlatego pogadam jeszcze chwilę z gościem via e-mail i zobaczę,co wymyśli....

jak płacę kartą to też mam zabezpieczenie jakieś... po wczorajszym zakupie nawet dziś dzwonili z banku celem potwierdzenia transakcji ....

Michał

#4  Wysłany: 2013-12-27, 15:43   

Nie wiem jak w Twoim banku wygląda ubezpieczenie transakcji. U mnie oczywiście obejmuje ono nieupoważnione użycie karty etc, ale nie gwarantuje mi zwrotu kasy, jeśli świadomie dokonam transakcji w niesprawdzonym sklepie internetowym na drugim końcu świata i mnie oszukają :)

Strzała
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu

#5  Wysłany: 2013-12-27, 17:02   

A co złego jest w założeniu sobie PayPala? Wg mnie tak byłoby najwygodniej, osobiście zawsze wolę płacić w ten sposób za transakcje zagraniczne.

Jacobi

Pies czy kot?: pies
 #6  Wysłany: 2013-12-27, 17:06   

Sylwek konserwa jest..

Chorwat
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu

Pies czy kot?: kot
 #7  Wysłany: 2013-12-27, 17:06   

Z tego, co pamiętam z jakiegoś tematu Sylwek jakoś "ideologicznie" do tego podchodzi ;) :))

Tomek
King of chinese maierans
Nie znam się ...

#8  Wysłany: 2013-12-27, 17:48   

Kaspersky mi krzyczy, że Twój link zawirusowany hmmm

EDYTA: ooo, taki cusiek hmmm

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-27, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

emster
[Usunięty]

#9  Wysłany: 2013-12-27, 18:02   

Sylwek, nie wiem jaką masz kartę, ale jak kupowałem u Katsu, to żadnej dodatkowej ochrony z karty kredytowej nie maiłem (a dopytywałem specjalnie o to w banku).
Możesz też dogadać się z kimś kto paypala dzierży i pomocy udzieli.

Mi się link otwiera :/

agaron
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego

#10  Wysłany: 2013-12-27, 18:20   

U mnie Eset Nod nic się nie burzy hmmm

Może np. pastiego podpytaj, jako jednego ze specjalistów od dalekowschodnich zakupów.

yanwbd
Ryżowy

#11  Wysłany: 2013-12-27, 18:22   

Tomek, Kaspersky to wszędzie widzi problemy ;)
Na VirusTotal tylko on zgłasza jakieś problemy https://www.virustotal.co...sis/1388164683/

Sylwek
[Usunięty]

#12  Wysłany: 2013-12-27, 18:37   

Kumotry,wszystko fajnie i pięknie,ale gość z tego sklepu przyjmuje tylko przelewy bankowe... tak wynika z wymiany korespondencji,więc żaden pay pal tu nie pomoże...

z zakładaniem przeze mnie konta na pay palu jest tak,że dla jednego zakupu w roku nie warto się w to bawić,a i różne historie o problemach się czyta...

jeśli chodzi o płatność kartą,to wczorajszy deal robiony był za pośrednictwem firmy,która gwarantuje swoim klientom dodatkowe zabezpieczenie zakupów, zresztą mam już jakiś tracking i "coś" do mnie jedzie :D

zadałem gościowi jeszcze kilka pytań,które powinny rozwiać moje wątpliwości,ale ja raczej zrezygnuję z tego akurat zakupu....może jeszcze kiedyś się uda trafić gdzie indziej ..

dzięki bardzo za rady i spostrzeżenia pifko

pasti
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego
japoński kwarcownik

#13  Wysłany: 2013-12-27, 22:38   

Jak spróbowałem na próbę coś zamówić przez mojego pośrednika w tym sklepie to wywala mi komunikat wielkimi czerwonymi literami:

We suspect that this store may not be safe. A such, we cannot order from here.

Dodam jeszcze, że pierwszy raz takie coś mi się pokazało... A można powiedzieć, że trochę już w tym siedzę hmmm
Nie ma podanej konkretnej przyczyny, ale w związku z powyższym odradzam wszelkie zakupy w tym sklepie. Tym bardziej jak przyjmują tylko przelewy, a PayPal już nie.
Czerwony zarezerwowany jest dla administracji
Ostatnio zmieniony przez Rudolf 2013-12-27, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

infectedcontrol
Starszy Ryżowy
Conus Destroyer ;)

#14  Wysłany: 2013-12-27, 23:13   

Niestety jak zrobisz whois na tej domenie, jest ona zarejstrowana pod tym samym nazwiskiem Laurie Evanisko, ktore figuruje na wielu stronach o scamach. Domeny ktore byly zarejestrowane na ta osobe to http://www.flotshop.com, linefull.com valushop.biz, http://www.jewelshopjp.co...rimatespot.com/ a to tylko kilka domen, ktore byly zarejestrowane i szybko zniknely, a ludziska stracili kase na kupnie "tanich" nike-ow itp.

Ja tobie zycze jak największego sukcesu i ze my sie mylimy, ale jesli sprzedawca nie ma innych opcji platnosci, to zazwyczaj jest to scam. A tracking ... jesli dostales go szybko to pewnie tez bedzie licho ... i MOZE w paczce zegarek jest ... niestety zazwyczaj jest to albo podroba, albo jakis ciezarek w postaci pudelka. A po co by to scamer robil ... bo przelew zajmuje 3 dni na zakwitowanie :/ , a dopuki masz tracking, doputy masz iskre ze dostaniesz to co kupiles :(

Jeszcze jedno ... kliknij na blog/reviews, masz tam ludzi ktorzy kupili po 3 patki, kilka sejko i inne. Naprzyklad Tomoko Ishihara hmmm naladowany gosc

Powodzenia :/

Sylwek
[Usunięty]

#15  Wysłany: 2013-12-27, 23:28   

infectedcontrol, tracking mam z Rakutena Panie,tak że spoko ;) ,
.. tam w tym dziwnym sklepie odpuściłem sobie :))

Odpowiedz do tematu