Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sty 2014 Posty: 30 Skąd: Lechistan
#1 Wysłany: 2014-01-26, 01:02 zegarek w stylu bauhaus
Cześć ,
Różne to bywają preferencje , ostatnio mam silne przekonanie ,że koniecznie chcę mieć coś
skromnego , a jednocześnie ponadczasowego i stonowanego . Pomyślałem : bauhaus !
Co kupić w Polsce w takich klimatach . Nie brzydzę się zegarków kwarcowych
Będę wdzięczny za podpowiedzi . Piszę na szybko , może taki temat już był , ale nie za bardzo mam czas w tym momencie przeszukiwać całe forum - dziękuję za wyrozumiałość .
_________________ Pasja, hobby , natręctwo , nałóg : sam nie wiem co
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#2 Wysłany: 2014-01-26, 07:16
Zależy, co masz na myśli mówiąc nieduże pieniądze.
Mogą byc:
SKAGEN ZENO
Ewentualnie poluj na forumowym bazarku na Rodinę (automat) lub jakieś Cadence (kwarc).
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sty 2014 Posty: 30 Skąd: Lechistan
#8 Wysłany: 2014-01-26, 10:39
... No i się sypnęło ; bardzo dziękuję
W zasadzie żeby ta Rodina miała datę to przy jej niebieskich wskazówkach to bym brał.
Junkersa to bym wziął od razu żeby ... nie nazywał się Junkers ( Luftwaffe to nie moje klimaty ) , chociaż do Laco , Zeno i Aristo już nie czuję obiekcji . W ogóle to cenię sobie produkty niemieckie , tak dobrze trzymające jakość .
Nomos jednak chyba jest poza moim zasięgiem.
Zeno - całkiem , całkiem , tylko trochę cienkie ( jednak ) wskazówki - wolę jak w Rodinie.
Tchibo bauhaus - naprawdę trudno się do czegoś przyczepić ( w tym wypadku poza paskiem ) a jeszcze ma łączność z Frankfurtem - ciekawe jak to w nim działa...
Zegarki radzieckie w tym wypadku mnie nie interesują , choć mam jakąś Sławę manualną , która jest jednym z dokładniejszych moich zegarków .
Reasumując ;
trzymał bym się produktu niemieckiego niestety na razie z półki poniżej Stowy.
Co do KiziMizi to rzeczywiście robią coś wartościowego , ale chyba brak mi czasu .
Jakbyście mieli jakieś bezpieczne źródła zakupu to także będę wdzięczny
_________________ Pasja, hobby , natręctwo , nałóg : sam nie wiem co
Ostatnio zmieniony przez gong 2014-01-26, 11:13, w całości zmieniany 1 raz