Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#1 Wysłany: 2012-08-07, 21:14 Niezniszczalni w trasie
Na kilku przykładach pragnę ukazać iż to co się pisze w internecie przez fachowców to istne farmazony, że do gabloty, że do dupy itd itd... Poniższe zegarki na co dzień towarzyszą mi w trasach i przeżyły burze, dziury,upały , pot ,przeciążenia itd itd:
1)Moja ulubiona cylindrowa srebrna Alpina w niello z końca lat 20-tych:
2) Służbówka Kriegsmarine od Berga na PUW-ie500 z 1942r.
Widoczne walnięte szkiełko było już przed rozbijaniem się na rowerze.
3)Rolex z początku lat 30-tych na Felsie65 z oryginalną bransoletą z siatką od wewnętrznej strony:
Jak dla mnie jest on idealny w upały nie do wytrzymania i na poligonowe dziurska, choć w szosowe trasy tez go biorę bo jest bardzo wygodny i nie targa włosów.Wszystkie zegarki które katuje na kole mają niepowypadane szybki, trzymają parametry jak w książce pisze.Jak widać nie ma co się bać, tylko śmiało używać tego typu zabytki bo wiele frajdy dają.
Może rekonstrukcje czy rower ok, ale wycieczka kajakiem sprawiła, że mój kłalitny 80 letni staruszek, marki znanej każdemu (Steffen) potrzebował reanimacji u majstra
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Na kajak tez bym się nie odważył takowego założyć i to nie ze względu na obicia ,a wodę.
Wnętrzności badziewiaka od Rola:
Czyli pospolity mechanizm od głównego dostawcy mechanizmów do zegarków naręcznych dla Rolexa od Felsy, tu Felsa65.Grawer sygnatury H.W.G specyficzny dla Rola w tamtym okresie, czyli jazda na gotowym werku, a nie jazda przed rodowaniem.Sygnatura na tarczy ledwowidoczna - H.W.G a pod tym SHOCKABSORBER i to by sie zgadzało roweru się nie boi System przeciwstrząsowy jest tzw. sztywny.
Sygnaturę tej lini oczywiście wszyscy znamy: H.W.G -Rolex Watch Co. SA
_________________ Pozdro!!!
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...