#1 Wysłany: 2014-02-08, 21:45 Porządny automat dla 18-latka. Budżet: 2000zł
Witam wszystkich serdecznie. Moje osiemnaste urodziny zbliżają się wielkimi krokami. Jako, że zegarkami interesuję się od trzynastego roku życia postanowiłem więc, że kupię sobie porządny zegarek. Ważnym kryterium jest to, aby zegarek nie miał podstawowej ETY 2824. Średnica to maks 43-44 (nadgarstek 16,5 cm) Styl: hmm... chyba nurek, ale możecie pokazywać zegarki w innym stylu, ponieważ mogę się w jakimś "zakochać". Mam nadzieję, że mi pomożecie. Z hory dziękuje wszystkim za pomoc.
P.S Zapomniałbym chciałbym, aby zegarek miał szkło szafirowe.
Jezu! Takiego tępa się nie asodziewałem. Sumo fajne, ale ma tylko szkiełko mineralne(rysuje się od codziennego użytku?) Ten drugi Orient to M-Force(tak?) jeżeli się nie mylę one są zbyt duże niż moje wymagania( chyba, że dobrze się układają. Co do Steinharta to mimo wszystko nie chcę zegarka z podstawową 2824(słyszałem, że mechanizm jest po prostu słaby)
[ Dodano: 2014-02-08, 21:58 ]
Helson niestety jest Sold Out, ale zegarek fajny
Chrono jestem za! Słoniu powiedz co to za marka jak i chrono. Stenek fajny, ale co to za mechanizm? Dowiedziałem się również o firmie G.Gerlach(niestety nie działa mi ich strona) mają oni jakieś ciekawe zegarki?
[ Dodano: 2014-02-08, 22:13 ]
Michał napisał/a:
Dyaebl napisał/a:
Sumo fajne, ale ma tylko szkiełko mineralne
Ale można dokupić szafir i spokojnie z tym szafirem zamkniesz się w 2k
Brzmi interesująco, ale jak z WR po wymianie szkła?
Ostatnio zmieniony przez Dyaebl 2014-02-08, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka to Magrette, microbrand z Nowej Zelandii. Mają też swoje przedstawicielstwo w Europie. http://www.magrette.eu/welcome
Dyaebl napisał/a:
Brzmi interesującą, ale jak z WR po wymianie szkła?
Hmmm myślę, że spokojnie mozna to zrobić w serwisie Seiko więc powinni również dać Ci gwarancję zachowania wodoszczelności. Pytanie tylko ile w serwisie taka zabawa kosztuje. Samo szkło to wydatek ok 100$ z tego co pamiętam.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2014-02-08, 22:16, w całości zmieniany 2 razy