Stara poprzecierana koperta i tarcza w dużym stopniu zużyta, luźny mechanizm, zmienione koło balansu - czopy, układanie włosa. W kopercie wywiercone otwory i wlutowane uszy, wygięte że sprychy z roweru Ukraina Pasek zrobiony ze starego pasa od spodni - przycięty na19mm.
Miałem dać lepszą tarczę, ale biorąc pod uwagę zużycie koperty, skłaniam się w stronę zostawienia tej
Zegarek zrobiłem z najgorszych części, które miałem, bo nie wiedziałem, czy coś z tego będzie. Wziąłem jedną z kilku kopert, najbardziej zniszczoną i spróbowałem wywiercić otwory, robiłem to ręcznie, dremelkiem, tylko z imadlem i jakoś wyszło. Więc wziąłem pierwszą luźną tarczę, by zobaczyć co z tego będzie. Następnie z dwu niesprawnych werków i luźnego koła balansu odbudowałem jeden działający.
Obecnie dotarła "nowa" tarcza i myślę, że na tym etapie zakończę budowę tej pasówki.
Zrobiłem kilka fotek ( myślę, że trochę lepszych) solo i z koleżankami z epoki.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#6 Wysłany: 2016-09-02, 20:51
Fajne.
Mnie z kolei korci na coś kieszeniastego z uszami na 5 i 11...
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"