Kumotrowie, jest ktoś w stanie oszacować oryginalność tego modelu Citizena sygnowanego przez Red Arrows ? Znalazłem coś takiego na znanym portalu aukcyjnym ale po pierwsze tam najłatwiej nabyć podróbę a po drugie sprzedawca z niewielkim dorobkiem.
Mnie trochę niepokoi dość wysoko umieszczone okienko daty. Ale to może być wina zdjęcia.
Dekiel ma inne rozmieszczenie napisów niż oryginał, który znalazłem i oryginał ma matowy dekiel na 100%
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#4 Wysłany: 2014-06-05, 11:12
A napis "Royal Air Force - Red Arrows" jest zdecydowanie krzywo. Też mnie zainteresował ten zegar, z uwagi na lotniczą tematykę, no i właśnie to mnie uderzyło.
Dobra, dzięki. Trafiło się coś innego więc odpuściłem. Kiedy korespondowałem ze sprzedawcą to był gotów iść na jakieś tam ustępstwa cenowe, ale nie mogłem się doprosić o wyraźniejsze fotki.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#9 Wysłany: 2014-06-06, 12:47
Tak, Woytec, tylko w tytule aukcji jest podany inny model: ZEGAREK CITIZEN ECO-DRIVE CA 0080-03E CHRONOGRAF. Zresztą Citizen Red Arrows to jest co najmniej klika modeli (można sprawdzic w Google'u), a opowieści sprzedawcy o nietrafionym prezencie, cóż, warto kliknąć na "Przedmioty użytkownika". Ale najważniejsze, że Teston nie dał się złapać...