Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2014-10-19, 18:56 Pierwszy zegarek
Witam, jestem jeszcze studentem i szukam dla siebie pierwszego "poważniejszego" zegarka, poza takimi, które nosiło się za dzieciaka. Nie mam jeszcze wyrobionych preferencji, jednak podobają mi się zegarki z serii Edifice. Zależy mi na bransolecie, ale takiej w której będzie możliwość wymiany jej na pasek. Budżet jaki mogę przeznaczyć na zegarek to około 900 zł (mniej też mile widziane). Póki co upatrzyłem sobie takie modele, ale inne propozycje są również mile widziane:
Do tego jeszcze pytanie, które z tych modeli mają wskazówkę sekundnika działającą normalnie, a nie tylko jako stoper? Byłby to dla mnie jakiś plus
Jakie inne modele Edifice możecie polecić? Szukam czegoś głównie do chodzenia na codzień, do jeansów i T-Shirta, ewentualnie jakiejś luźnej koszuli. Oczywiście nie musi to być Edifice, każdą propozycję rozważę
Ostatnio zmieniony przez --Mariusz-- 2014-10-19, 19:34, w całości zmieniany 4 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 154 Skąd: Słoneczne południe
#2 Wysłany: 2014-10-19, 20:12 Re: Pierwszy zegarek
Edifice to bardzo porządne zegarki, mam jeden z tańszych modeli od lat i nigdy nie miałem z nim problemów. No, może poza znudzeniem się nim, ale to już nie jego wina
--Mariusz-- napisał/a:
(...)
Do tego jeszcze pytanie, które z tych modeli mają wskazówkę sekundnika działającą normalnie, a nie tylko jako stoper? Byłby to dla mnie jakiś plus (...)
W zegarkach z chronografem normalną i powszechną rzeczą jest, że zwykły sekundnik masz na małej subtarczce (z reguły na godz 6), a "duża sekunda" to pomiar czasu stopera- kwestia czytelności.
_________________ keep but care
Ostatnio zmieniony przez Prof. Avenarius 2014-10-19, 20:13, w całości zmieniany 2 razy
#6 Wysłany: 2014-10-19, 20:30
W takim razie który polecacie? Ogólnie podoba mi się większość, więc wybór jest trudny Ten sekundnik to byłby tylko dodatek, na małej tarczce też będzie ok, więc tym się nie sugerujcie
#10 Wysłany: 2014-10-19, 20:36
W nadgarstku około 20 cm. EF-539D w niebieskiej wersji podoba mi się, chociaż czarny kolor to też moja wielka słabość Które będą pasowały mi wielkościowo?
Ostatnio zmieniony przez --Mariusz-- 2014-10-19, 20:37, w całości zmieniany 1 raz