Cześć.
Wymyśliłem sobie, że na 30 urodziny żony kupię jej kolejny zegarek (w tej chwili nosi Seiko SNK 803 oraz Orient Sparta).
Wybór padł na dwa modele:
Bardzo proszę o doradzenie, który wybrać. Nie ukrywam, że mnie bardziej podchodzi Sea Gull, nie wiem tylko jak z jakością wykonania i pewnością zakupu z podanej strony.
Każdy wybiera pod swoje gusta. Jednak jeśli mam cos doradzić, indeksy w formie kropek wymieszane z cyframi, to za wiele na moją wytrzymałość Zostaje Orient, choć z trzech wariantów kolorystycznych w tym modelu akurat szampański mi się najmniej podoba.
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Żona preferuje zegarki 38-44 mm. Największy jaki nosi to Orient Sparta, więc trochę większy od tego Orienta i jest OK. Nie lubi typowych damskich zegarków. Jakie preferencje ? Na pewno automat, raczej bardziej klasyczny, ale dobrze jak się trochę na tarczy będzie działo. Super jakby była taka kolorostyka: kremowa tarcza, niebieskie wskazówki. Nakładane indeksy. Mnie na kobiecą rękę bardziej ten SeaGull pasuje, ale chciałbym dokonać lepszego wyboru. Widzę, że większość jest za Orientem
Pomógł: 18 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 2129 Skąd: Kraków
#14 Wysłany: 2014-12-29, 15:48
Chłopaki, ten VIntage fajny, ale "out of stock" na Longisland trochę utrudnia, zależy jeszcze kiedy te urodziny... No i warto chyba pamiętać o ryzyku przekroczenia budżetu o 23% plus jakieś grosiki
A z zegarków z pierwszego postu to mnie się żaden nie podoba.