#1 Wysłany: 2015-09-01, 21:57 "Główny" zegarek do 700zł
Cześć, otóż postanowiłem, że mając trochę kasy zainwestuję w zegarek.
Ot po prostu pieniądze rzecz nabyta, a taki zegarek można trochę w jakąś historię wpisać, nigdy nie otrzymałem żadnego sikora na żadną z okazji za dzieciaka, więc może sobie to teraz odbije
Nie jestem jakimś fanem zegarków, raczej idę w stronę tego, że po prostu jest to niezbędny element garderoby+odmierzanie czasu, dużo wygodniejsze niż niektórzy twierdzą niż komórka.
Z tego powodu chyba nie szukam żadnego automata, bo chyba jestem zbyt leniwy na to, a starczy mi "zwykły kwarc".
Jeszcze co najważniejsze. Otóż nie mam jakiegoś zwyczaju specjalnego dbania o rzeczy, dlatego nie zwracam uwagi czy idę z nim na jakąś imprezę okolicznościową czy też po prostu na uczelnie/pracę itd. Stąd nie wiem czy pasek skórzany jest dobrym wyjściem, jakby zegarek wyglądał świetnie to może rozważę, ale preferowałbym jednak bransoletę czy to srebrną czy czarną, tworzywa sztuczne za tą cenę chyba odpadają.
Mam już jednego g-shocka i chyba starczy(nie mówię, że jest zły,absolutnie).
Z tych w/w Festina mi się bardzo podoba, Orient nieco mniej, ale też jest niczego sobie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#9 Wysłany: 2015-09-02, 11:49
Nie będę oryginalny
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#10 Wysłany: 2015-09-02, 12:08
Wy tak serio z tym jasczempiem Rozumiem, ze ten styl podoba się wielu osobom, ale takie wężowisko jako główny (w domyśle: uniwersalny) zegarek to chyba niespecjalnie...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#11 Wysłany: 2015-09-02, 12:17
Machu napisał/a:
Wy tak serio z tym jasczempiem Rozumiem, ze ten styl podoba się wielu osobom, ale takie wężowisko jako główny (w domyśle: uniwersalny) zegarek to chyba niespecjalnie...
Wuja się znasz.
Jest bardzo fajny. Wiem bo miałem. Tylko czarny. Brązowy jest IMO gorszy. Dużo.
A zamiast kajdana, który jest naprawdę dobrej jakości, można pasek założyć. Będzie bardziej elegancki.
nie jest tragicznie ,jakość wykonania jak to w chińcach .
Tu o przyrost formy nad treścią chodzi (pieniądzorki).
ale jeśli kupisz pare sezonów po premierze to i cena potrafi być atrakcyjna .
_________________ Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#13 Wysłany: 2015-09-02, 13:09
Dorian06, nie twierdzę ze nie jest fajny (chociaż to nie mój styl), tylko jako jedyny zegarek byłby zbyt mało uniwersalny imo
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 10 Mar 2014 Posty: 199 Skąd: Oberschlesien
#14 Wysłany: 2015-09-02, 14:16
Uniwersalnosc podkresla suwak logarytmiczny w nocnym jastrzebiu
Godziny tez w miare dobrze widac, co nie zawsze jest takie oczywiste we wszystkich zegarkach