#1 Wysłany: 2016-01-17, 00:00 Poszukuję zegarka ze srebrną tarczą i bransoletą Oyster.
No właśnie. Chciałbym coś na wiosnę sobie kupić, tym razem niediverowatego ale z lekką nutą morskiej bryzy, dobrze komponującego się z opalenizną i cytrynowo-miętowymi zapachami odpowiednimi do ciepłej pory roku Bardzo ciągnie mnie do stylu Datejust II ale w rozmiarze 41-44mm z bransoletą Oyster w rozmiarze 22mm między uszami... Koniecznie srebrzysta tarcza bez szlifów. Automat najlepiej ale jak ładny kwarc będzie to czemu nie... Najlepiej byłoby gdyby nie był zbytnio polerowany, no, może jakieś niewielkie elementy. Nie narzekałbym na homage wymienionego Roleksa w identycznych lub prawie oryginalnych proporcjach, może coś w stylu Omegi Aqua Terra. Cena? No cóż, czasem zegarek za 500zł ma w sobie coś czego nie ma ten za 3000zł lub za 30000zł więc widełki są dość szerokie. Jednak wolałbym zapłacić jak najmniej Niniejszym proszę o pomoc w poszukiwaniach za co z góry dziękuję. Bartek.
Ostatnio zmieniony przez SEAMASTER 2016-01-17, 10:53, w całości zmieniany 1 raz
#3 Wysłany: 2016-01-17, 19:57
No właśnie nie bardzo, do mnie w ogóle nie przemawia bezel w kolorze pepsi w połączeniu z jasną tarczą zegarka. Bardziej odpowiadałby mi zegarek... połączenie stylu Omegi Aqua Terra z Roleksem Datejust Taki styl: