_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-11-17, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
To jeden z dostępnych homarów Benrusa (model pod nazwą Type 1).
Benrus military watch hommages
Jakoś w połowie ubiegłego roku taki sam MKII był tutaj pokazywany przez Kolegę o nicku Ram (jeśli się pomyliłem, przepraszam).
[ Dodano: 2014-11-17, 14:39 ]
Tak, w czerwcu ubiegłego roku Ram wstawił zdjęcia swojego MKII. Nawet tytuł wątku taki sam... W takim razie edytuję tutaj, żeby nie było plagiatu
_________________ Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Czytając między wierszami wnioskuję, że można było zaoszczędzić
Pokaż tego suma, niech się zdołuję!
po pierwsze primo to nie pokażę bo nie wiem gdzie mam a nie chce mi się szukać
po drugi nawet jakbym znalazł to zdjęcia bym nie wstawił - nie mogę łamać uświęconej tradycji
a po trzecie wcale nie miałem zamiaru wytykać ceny - po prostu stwierdzenie że jest podobny do Parniaka suba czarnego diabeł tkwi w wykonaniu
poza tym imo mogli dać trochę literatury na tarczy
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Spoko Ratler, niepotrzebnie się tłumaczysz, bo wcale nie poczułem się dotknięty. Wiem, że większość populacji, słysząc o cenie tego powyżej, popukałaby się w czoło. Ale nie pierwszy, i nie ostatni raz...
Nawet biorąc pod uwagę, że kupiłem go jako nówkę, ale jednak z drugiej ręki, i kwota zakupu była niższa niż bezpośrednio od MKII.
Spoko jest, rzeczywiście To pewnie można o co drugim zegarku powiedzieć, ale dla mnie mógłby być jedynym, albo jednym z bardzo niewielu w kolekcji (abstrahując od jakichś garniturowych dywagacji oczywiście).
Nachodziło mnie na niego kilka razy, jak jeszcze były dostępne w sklepie MKII. Na szczęście w marcu trafiłem na ogłoszenie na WUS'ie, w którym gość oferował swój kilkutygodniowy zegarek, według opisu założony kilkakrotnie zaledwie, za to z szafirowym bezelem i bransoletą, w cenie niższej niż podstawowy wariant w sklepie. Nawiasem mówiąc, mając trochę luźnej kasy, można by się nieźle zaopatrzyć w dobre zegarki, bo facet wyraźnie ma ADHD w skali nie mniejszej niż kilku Kolegów na CW...
Co ciekawe Paradive był wysłany z MKII w lutym, dosłownie "dwa zegarki" po innym, zamówionym już bezpośrednio przeze mnie, jeszcze w sierpniu 2013.
W chwili wolnego czasu, w najbliższych dniach, postaram się jeszcze podejść do obfotografowania go. Dziękuję Kolegom za motywację!
[ Dodano: 2014-11-19, 11:33 ]
Słowo się rzekło, kilka dodatkowych pstryków...
Z papierami nie jest źle, z samym zegarkiem za to różowo już nie jest
[ Dodano: 2016-02-20, 10:58 ]
W ramach mniej lub bardziej uprawnionych skojarzeń... Karlskrona Baltic Shield, czyli kolejne nawiązanie do koperty Benrusa TypeI/II. Trochę kurzu też, mimo szczerego i intensywnego przedmuchiwania