Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#7 Wysłany: 2011-10-05, 18:24
Mój portugalczyk jest już zdrowy i kosztuje 290 pln , ale zdaje się że kolega szuka openheart ..a takiego na stanie nie mam , ale nie ma problemu z sprowadzeniem.
Odwieczny problem jest z kursem $ (paypal)
Parnis Parnisem, ale czy my się skąinąd nie znamy?
jak nie czujesz się pewny w klimatach zakupów od majfriendów, to skorzystanie z usług Rudolfa jest dobrym wyjściem, będziesz miał fachowo sprowadzony i sprawdzony towar
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#9 Wysłany: 2011-10-06, 00:53
Zleciłbym to Rudolfowi. Będziesz miał zegarek z pewnego źródła, poza tym zaoszczędzisz nerwów na całej tej przesyłce itd. Ja mam od Rudiego kilka zegarków i zawsze byłem od a do z zadowolony, również z ceny.
_________________ hrg.pl
Animaes [Usunięty]
#10 Wysłany: 2011-10-06, 05:55
Kyle napisał/a:
Parnis Parnisem, ale czy my się skąinąd nie znamy?
jak nie czujesz się pewny w klimatach zakupów od majfriendów, to skorzystanie z usług Rudolfa jest dobrym wyjściem, będziesz miał fachowo sprowadzony i sprawdzony towar
bespoke
split napisał/a:
Zleciłbym to Rudolfowi. Będziesz miał zegarek z pewnego źródła, poza tym zaoszczędzisz nerwów na całej tej przesyłce itd. Ja mam od Rudiego kilka zegarków i zawsze byłem od a do z zadowolony, również z ceny.
Problem polega na tym, że przy obecnym kursie dolara opłaca się kupić zegarek od kogoś, kto nabył go, gdy dolar był za 2,8.
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Sprzedawca mnie poinformował, że odchylenie dobowe w jego nowym zegarku Parnis wynosi 14s. Czy to prawda, że z czasem dokładność się stabilizuje (razem z dotarciem trybów)?
teoretycznie w nowym powinny się smary rozejść i dokładność poprawić. O ile pamiętali, żeby dodać smary . Jak nie, to wizyta u zegarmistrza i jest możliwość, że będzie naprawdę dokładnie hulał. Chociaż 14 sekund to i tak lepiej niż norma dla np. Claro
Z tego co wiem to często się zdarza, że zegary, które mają coś wspólnego z Sea-Gull'em są suche. Ja swoją Mewkę i Parnisa zawsze nosiłem do zegarmistrza na smarowanie. Teraz chulają zacnie i bez problemów
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#15 Wysłany: 2011-10-10, 08:01
remikb69, to nie jest do końca prawda, werki są smarowane tylko nie tak jak robią to nasi zegarmistrze, są smarowane "skąpo" to znaczy nie widać tego smarowania ale je czuć, wystarczy zbliżyć nozdrza do werku aby poczuć zapach oliwy. I nie jest to żart, one mają tyle smaru ile trzeba i nie są pozalewane olejem tak jak jest to w praktyce wielu zegarmistrzów.