Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2018-03-28, 11:15 Jakiś ABC na lato
Potrzebny zegarek na wyjazd wakacyjny. Żadnych trudnych warunków, pokręcę się po oznaczonych szlakach, ale jest pretekst żeby kupić coś niecodziennego. Ma mieć czujniki ABC i jak najwięcej bajerów. Rok temu wziąłem Gulfmastera v1, teraz by się przydało coś fajniejszego.
Typy na razie:
Protrek PRW-7000FC - trochę duży
Mudmaster - niby klasyk, ale jakoś mnie nie grzeje
Nowy Rangeman GPS - chyba najbardziej mi się podoba, ale drogi jest
Inne opcje mile widziane. Do tego jeśli ktoś ma cynk na zakup w bardzo dobrej kwocie..
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 2018-03-28, 11:56
Jestem zupełnie nie w temacie jeśli chodzi o Garmina i Suunto. Dobre mają czujniki?
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Zegarek fēnix 3 jest wyposażony w wysokościomierz, barometr i kompas, które dostarczają na bieżąco użytecznych informacji. Wbudowany wysokościomierz zapewnia dane o wzniosach i spadkach pozwalające dokładnie śledzić zmiany wysokości, natomiast barometr pomaga przewidywać zmiany pogody na podstawie wyświetlanych krótkoterminowych zmian ciśnienia powietrza. 3-osiowy elektroniczny kompas stale określa Twój kierunek i to, czy jesteś w ruchu, czy nie.
Zegarek fēnix 3 automatycznie kalibruje wysokościomierz, barometr i kompas z wykorzystaniem odbiornika GPS, a także ustala czas w oparciu o lokalizację. Aby uzyskać bardzo dokładny odczyt temperatury, można sparować zegarek z zewnętrznym czujnikiem temperatury tempe™.
#5 Wysłany: 2018-03-28, 12:10
Dzięki, muszę sprawdzić gdzieś jak będzie wyglądać 42mm na moim nadgarstku.
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
#7 Wysłany: 2018-03-28, 12:41
Maras, Karasia nie sprzedaję żeby bateryjkę kupić
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 383 Skąd: Gdynia
#9 Wysłany: 2018-03-28, 13:33
Używam Garmina Fenix 3 Sapphire od ponad roku. Nie uprawiam namiętnie żadnej sportowej aktywności, ale nawet dla mnie wiele jego funkcji jest bardzo przydatnych. Właściwie kupiłem go głównie ze względu na barometr - gdy tylko mogę, to żegluje. Zegar bardzo wygodny, bateria bez używania GPS wystarcza na ponad dwa tygodnie. Świetna funkcja powiadamiania o przychodzących połączeniach na sparowany telefon. Bardzo dużo dodatkowych aplikacji i tarcz. Polecam, szczególnie że po wprowadzeniu Fenixa 5 „trójka” jest po taniości
#10 Wysłany: 2018-03-28, 16:17
robinp, dzięki. Kolejny model do rozważenia.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#11 Wysłany: 2018-03-31, 17:12
arek314, jak ma mieć bajery, najnowsze czujniki ABC+D to bier GWN-Q1000
Jak zboczysz z kursu i wskoczysz do jakiegoś jeziorka to jego głębokość zmierzysz
Nosi się rewelacyjnie mimo rozmiaru (ciut większy od poprzednika GWN ale też na skrzydełkach jak GWG), pasek świetny, zresztą jeśli chodzi o G to najlepsze paski mają Gulfmastery, Frogi i Giezy, inne to badziewia-straszny plasitk
Trochę tego plastikowego badziewia przerobiłem to wiem co mówię
Tylko Quad Sensor, ABC to już przestarzała technologia
A jak weźmiesz tego nowego Romana to nie zapomnij w podróż zabrać ładowarki
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2018-03-31, 17:19, w całości zmieniany 5 razy
#12 Wysłany: 2018-04-03, 15:29
tomaliusz, dzięki za sugestię, dorzucę do listy.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#13 Wysłany: 2018-04-03, 19:14
ale ten pierwszy protrek super!
Pierwsza bakteria co mi się podoba!
Duże to?
#14 Wysłany: 2018-04-03, 19:17
prezesso, mały nie jest: 58,7mm x 52,3mm x 14,5mm
Ale przynajmniej nie ma 18mm grubości jak wiele G.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź