Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#1 Wysłany: 2019-02-03, 11:25 Przekładka bebechów do innej koperty
Chciałbym zrobić przekładkę z Corgueta jak na zdjęciu w kopertę sub-a.
W tym blekbaju jest jakaś miyota.
Pomoże ktoś namierzyć kopertę sub-a najlepiej z czerwonym bezelem (albo czarny ze złotymi markerami) do którego bez problemu przełożę mechanizm z tarczą?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2019-02-03, 17:50
Żeby to wszystko pasowało to trzeba znać średnicę tarczy w tym co masz i średnicę otworu na tarczę w nowej kopercie( nie chodzi o światło tarczy , czyli to co widać) Pierścień centrujący zawsze się jakiś dobierze a z tarczą praktycznie nic się nie da zrobić.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#5 Wysłany: 2019-02-05, 14:29
strix, aaa i jeszcze koperta musi być pod ten sam mechanizm, bo inaczej mogą być problemy z pozycją wałka, ni bez znaczenia jest też grubość taczy, zwykle tarcze są zrobione z blachy o grubości 0,4 mm ale przy np kanapkach to jest już 2x0,4mm. Musisz te wszystkie parametry uwzględnić.
Nooo, to jeszcze może być tak, że mechanizm będzie miał za niskie osie wskazówek, jak się da np. tarczę z wysokimi, nakładanymi indeksami - będą haczyć...
Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#7 Wysłany: 2019-02-05, 23:19
dzięki, jak nie wyrzucę go przez okno przy kolejnej próbie założenia bezela to będę drążył temat koperty Na razie odkładam - zmęczenie materiału
Chwilowo, nie mogę spowrotem założyć bezela, konstrukcja beznadziejna, sprężynka dystansowa mega cienka, opiera się na insercie i wciskając bezel z nią, insert po wewn. się unosi a spręzynka nie chce wskoczyć niżej. Bezele ściągałem bez problemu w MQJ-ach i podobnych, w Seiko - wszędzie bez problemu, a tu mega zonk.