Witam, mam 2 wątpliwośći i mam nadzieje, że doświadczeni zegarkowcy pomogą mi je rozwiać.
1) jestem zainteresowany kupnem portugalczyka od Parnisa i teraz moje pytanie skąd na ebayu taka rozbieżność cen, identyczne zegarki a jeden kosztuje połowe drugiego. Fejk? czy jest tu jakiś haczyk?
1- http://cgi.ebay.com/43mm-...=item4aa9a8fffe
2) jak jest z kontrola celna, czytałem, że towar do pewnej wartości (napewno wyższej niz 80$) nie podlega ocleniu. Nie bedą mi robić problemów w Polsce?
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#2 Wysłany: 2011-03-29, 18:55
w drugim linku trwa aukcja , na pewno na takim poziomie się nie skończy , obydwa to te same zegarki .
Cło to jak ci ktoś wpisze wartość 100$ i nie opisze że to gift .
co do tego jacskona, nie znalazłem na jego stronie żadnej możliwości kupna tego zegarka, mam mu po prostu napisać maila ze chce taki zegarek kupic a on numer konta mi da?
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#6 Wysłany: 2011-03-30, 13:10
Piszesz do niego maila że chcesz kupić zegarek i podajesz jego symbol - tutaj HW033.
Napisz mu "Please send me PayPal invoice" bo to upraszcza sprawę.
Dostaniesz od niego mejla z fakturą PayPal.
Klikasz, płacisz.
Dostajesz info, że dostał kasę i wyśle za tydzień.
Przesyłka idzie ok 10 dni.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#15 Wysłany: 2011-03-30, 15:37
ALAMO napisał/a:
Ale wyśle
Prorok jakiś czy Bóg?
Za tydzień otwieram spór. Znów wysłał mi maila, po tygodniu milczenia, że nie ma koronek stalowych tylko pvd . No o tym już wiem od trzech tygodni . Zegarek wyśle "soon" , tym razem użył kilku słów więcej .. Ale ZERO konkretów. Żadnej daty.
Więc zdecydowanie nie polecam tego Sprzedawcy.