Witam! Do tej pory mam zegarek Seiko kwarcowy, ale zacząłem jarać się automatami. Chcę kupić jakiś ciekawy automat za w sumie małe pieniądze (około 300 zł). Najlepiej z Polski, ew. ebay. Najlepiej na bransolecie. Pomóżcie
...jeżeli chodzi o Seiko, to wszystko co jest z serii "5". Jest tego pełno do 300 złotych. Pierwszy lepszy wrzut do Allegro i jest tego trochę. Szukaj na ebay, tam jest taniej. Określ jakieś preferencje (nie tylko bransoleta) będzie łatwiej coś znaleźć.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-07-24, 19:31, w całości zmieniany 2 razy
Wodoszczelność obojętnie, może być 50, a nawet mniej. Bardzo mi się podobają te czerwone sekundy w piątkach. Tarcza biała albo czarna, inne kolory raczej odpadają.
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#12 Wysłany: 2011-07-27, 09:42
joozek napisał/a:
No mam ochotę na tego Parnisa Próbował już ktoś założyć do niego bransoletę?
...oj, oj, oj, bo się zagalopujesz...
...bardzo ryzykowny manewr z tą bransoletą. Moim zdaniem, wyglądałoby to co najmniej nie wyjściowo...z resztą, ze znalezieniem bransolety byłby pewnie kłopot. Zauważ, że bransoleta jest z reguły dedykowana do danego modelu zegarka (chodzi o to żeby ładnie komponowała się z uszami). Tutaj, to jedynie lekka kolczuga by zdała egzamin, ale to i tak wątpliwa sprawa, bo wyglądałoby to jak...
maciek [Usunięty]
#13 Wysłany: 2011-07-27, 09:58
chyba ktoś u nas przerabiał nawet parniego pilota z bransą.
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...
Dobra, widzę, że w tym Parniaku to tylko pasek, dzięki za info. A co myślicie o Seiko aviator? Szczerze mówiąc jaram się nim bardzo i generalnie najbardziej mi się on podoba (ale następnym zakupem będzie Parnis ).