Cieszę się, że rozmowa tak się rozwinęła..:)
Na Mako jestem już od dłuższego czasu zdecydowany. XL baardzo mi się podoba wizualnie, ale rozmar.. mimo że mam w nadgarstku 19 cm jest IMO za duży. Gdyby przełożyć tarczę z XL do zwykłego Mako byłby miodzio!
009 jest też na liście (007 od dawien dawna gości u mnie na nadgarstku), i 011 i 6309 (którego się pozbyłem ale kiedyś odkupię:)
hmm.. chyba jestem do cna diverowcem.
A o 031 myślałem o modzie ale chyba zostanie jak jest...patrzę właśnie co by tu opchnąć . chce ktoś nerkę?
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
bow - miałem BFS - ma podobne wymiary jak Orient XL czy Sumo. I na moj gust dla mnie za wielki. Po prostu przejadły mi się duże zegary. A miałem i Tritona Steinharta, i Frankenmonstera. Powyżej 50 mm od ucha-do-ucha odpada jak dla mnie.
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#21 Wysłany: 2010-09-14, 14:40
...sam nie wiem, że to piszę (chory jestem troche, to może dlatego) ----> Mako
olek [Usunięty]
#22 Wysłany: 2010-09-14, 14:56
miałem oba i zdecydowanie poleca mako (czarne albo niebieskie). SKX jest ładny ale ma zwijaną bransoletę i w uszach chyba 20mm co przy grubym pasku i dość delikatnej kopercie wygląda w/g mnie nie ciekawie. Mako ma super rozmiar a jakościowo nie można mu nic zarzucić.
ja brałbym rekina
Blaz [Usunięty]
#23 Wysłany: 2010-09-14, 16:28
corten napisał/a:
bow - miałem BFS - ma podobne wymiary jak Orient XL czy Sumo. I na moj gust dla mnie za wielki. Po prostu przejadły mi się duże zegary. A miałem i Tritona Steinharta, i Frankenmonstera. Powyżej 50 mm od ucha-do-ucha odpada jak dla mnie.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#24 Wysłany: 2010-09-14, 20:33
corten napisał/a:
hmm.. chyba jestem do cna diverowcem.
....ja też mam o sobie takie zdanie - jest milion ładnych zegarków, ale jak już zdecyduję się na jakiś zakup to ...... na 99% będzie to nurek
....mam słabość do Mako tyle, że Mako XM jest wielkości <42mm .....mam 007 - i tak jak design jest zajebiaszczy ( dałbym drugie tyle za nadmuchanie go przez seiko do 44-45mm)
.....ale XL jest OK....IMHO
Pies czy kot?: kot
#25 Wysłany: 2010-09-14, 20:43
bierz mako. ja mam czarne i jestem zadowolony. to mój najdokładniejszy zegarek. bez problemu daje rade jako nurek i jako garniturowiec ( przetestowane )
Maxio - Ty polecasz Orienta? A myślałem żeś seikofil...:)
No decyzje podjęte, odchudzam nieco kolekcję piór, może coś się sprzeda i uciułam na Mako. A skx031 leży sobie spokojnie choć patrzę na niego drapieżnie ostatnio:) Może w jakimś szalonym geście zmienię mu bezel na zielony i wskazówki na mercedesy ? będzie Sub jak się patrzy:)
waldii [Usunięty]
#27 Wysłany: 2010-09-14, 21:57
Zaznaczyłem trwaj przy seiko.Mako nie zabiera mnie w ogóle.Jeśli nie ma to być duży zegarek to może citizen ny0040 z ładną niebieską słoneczną tarczą?