Dysponuje budżetem w wysokości 700 zł
Chciałem zapytać czy znajdzie się coś ciekawszego niż orient ray blue albo seiko skx007?
Wiem, że seiko jest teraz ciężko dostępne.
Przeglądając ostatnio internet natknąłem się na całkiem ciekawego vostoka.
W Polsce jego koszt to 270 zł, tylko nie wiem czy jest tyle rzeczywiście wart.
Wiem, że pod względem jakości będzie odstawał od dwóch wcześniej wymienionych zegarków, ale nie będę w nim pływał.
AMPHIBIAN CLASSIC 420059
Warto w ogóle się nim interesować? Może polecicie jakiegoś innego fajnego nurka w tej cenie?
Pozdrawiam,
Mateusz
Ostatnio zmieniony przez Roni11 2016-04-04, 08:42, w całości zmieniany 1 raz
Wiem, że pod względem jakości będzie odstawał od dwóch wcześniej wymienionych zegarków, ale nie będę w nim pływał.
Nie wiem czemu nie masz w nim zamiaru pływać - to rasowy nurek.
Wady:
1. bransoleta jest od razu do wyrzucenia.
2. ten niebieski bardzo szybko blaknie od Słońca, i robi się fioletowy - nie zostawiaj go leżącego wystawionego tarczą do góry.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#4 Wysłany: 2016-04-04, 09:31
Amfibia bardzo dobrze nadaje się na budżetowego nurka i można ją modować .
Kiedyś można było nowy w PL kupić za 180 pln ale to już historia bo ceny poszły w górę .
Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#9 Wysłany: 2016-04-04, 21:28
Roni11 napisał/a:
Chciałem zapytać czy znajdzie się coś ciekawszego niż orient ray blue albo seiko skx007?
Orient Mako Blue
Amfa może mu buty czyścić. W każdej wersji. Wiem, bo mam i jedno i drugie.
Edyta:
To może jeszcze wypiszę największe przewagi:
- luma,
- dokładność,
- bezawaryjność,
- szybka zmiana daty,
- bransoleta,
- wykonanie,
- wygląd (subiektywnie, bo tarcza Ray-a mniej mi się podoba).
Pies czy kot?: kot Pomógł: 18 razy Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 2694 Skąd: Jablonna
#10 Wysłany: 2016-04-04, 22:11
adventure, Racja Mako zjada Amfe ale jest jedno ale jest 2x droższy.
Moim zdaniem za mniej niż 300zł nie ma lepszego niż Amfa.
Luma w obu jest do dupy w porównaniu do Seiko, dokładność to kwestia wyregulowania, mój rusek robi aż 2s na tydzień Za to zmiana daty w rusku to tragedia i żenada
Roni11, Jak masz $$$ kupuj w kolejności SKX, Mako, Amfa. Jak nie masz kasy to szukaj używańca albo kupuj Amfe.
Pomógł: 90 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 9297 Skąd: Ostrów
#13 Wysłany: 2016-04-05, 07:23
dorob napisał/a:
satanic666, Bardzo ładna ta Twoja Amfa
Gdzie można do Amfy kupić dodatki - bezele, wkładki, szkła ....?
Bezel ebay, wkładki na dagaz.
Jeśli to ma być tani nurek to można rozglądnąć sie za Seiko, Orientem, Roburem itp., a jeśli chcesz coś innego to warto się pobawić, ale trochę $ trzeba wydać.
Ostatnio widziałem taką zmodowaną Amfę i tez jest super