Wiadomo, że za tą kasę nie ma się co spodziewać nie wiadomo czego, nieistniejąca luma czy szkło z plastiku przeżyję, ale ta bransa...
Rozpacz.
Nie dość że zwijana z blaszki to jeszcze się zwęża z 22 mm do 18... Przy jednak dość sporym zegarku słabo to wygląda. Szukam więc alternatywy.
Rozwiązanie idealne: od innego modelu Orienta da się zakupić bransę z pełnych ogniw i włożyć.
Albo np. można wykorzystać istniejącą maskownicę i podczepić inną bransę? Tylko wtedy powinna ona mieć zbliżony wzór, bo będzie głupio wyglądać.
Czy też nie ma możliwości i należy zapomnieć o pasującej bransie z maskownicą plug-and-play?
Wtedy zacząłem się zastanawiać co zamiast?
Może mesh? Do przymiarki miałem tylko takiego cienkiego (2mm grubości) i średnio to wygląda, ale gdyby założyć grubszy?
[/URL]
[/URL]
A może macie pomysł na jakąś inną bransę?
Odpadają wszelkie gumy i inne paski. Bransa w ostateczności mesh.
Z meshem jest ten problem, że jest słabo z regulacją... Albo jej nie ma, albo kiepsko to wygląda. Chyba że jest na rynku mesh taki jak w Braitku Heritage Super Ocean - ten ma fajnie rozwiązane kawałki do zdejmowania/regulacji... Tylko nie wiem, czy poza Brajtkiem ktoś coś takiego robi...
Do jakości nie można się przyczepić bo mam taką w moim "aviatorze" (wersja 20mm) tylko nie wiem jakby było z dopasowaniem maskownicy no i branza zwęża się minimalnie (przynajmniej moja tak o 1-2 mm ale prawie niezauważalnie bo zorientowałem się dopiero po 2 latach )
[ Dodano: 2016-05-23, 18:37 ]
Na "meszu' takim grubszym całkiem nieźle wygląda.
Ja mogę zaproponować cuś takiego (ta na samym końcu).
Do jakości nie można się przyczepić bo mam taką w moim "aviatorze" (wersja 20mm) tylko nie wiem jakby było z dopasowaniem maskownicy no i branza zwęża się minimalnie (przynajmniej moja tak o 1-2 mm ale prawie niezauważalnie bo zorientowałem się dopiero po 2 latach )
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#9 Wysłany: 2016-05-25, 00:24
U Dobrego Taniego Człowieka czy może macie jakiś lepszy namiar na sprzedawcę co ma takie meshe?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#10 Wysłany: 2016-05-25, 08:15
Takiego mam http://www.market-straps....oduct&id_lang=1
bardzo fajny, gruby, solidny i łatwo skracalny. Tylko kiedyś to fajne promocje mieli, bo aktualna cena to ale za to z Europy i błyskawicznie przychodzi.
Tylko widze że chyba 22 akurat nie ma.
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#11 Wysłany: 2016-05-25, 10:06
48,00 € za ten mesh i do tego Orienta ? - "Ułańska" fantazja.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14425 Skąd: Gliwice
#12 Wysłany: 2016-05-25, 10:18
jerry, wpisz w wyszukiwarkę na zatoce mesh 22mm i bierz pierwszy z brzegu który Ci pasuje, generalnie te kolczugi u dalekowschodnich sprzedawców się nie różnią od siebie