Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#16 Wysłany: 2016-05-25, 11:23
goTomek napisał/a:
A kto zabroni?
Nikt nie zabroni, ale idąc tym tokiem myślenia, można by zamówić nawet platynową
Tylko czy mesh w ogóle pasuje do tego zegarka ?
W mojej opinii nie, zwłaszcza że każdy mesh sprawia wrażenie niedokończonego projektu.
Bo jak brakuje konceptu, to się twierdzi że "tak ma być".
Czyli, jak nie siateczka zakończona rurkami, to bez tych teleskopowych rurek... i w każdym przypadku wygląda to zakończenie fatalnie.
Lepiej i wizualnie ładniej będzie wyglądała bransoleta z ogniw z zakończeniem teleskopów krytym, zwłaszcza że zegarek jest dość dużej średnicy.
Ostatnio zmieniony przez Bimberek 2016-05-25, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
Tylko czy mesh w ogóle pasuje do tego zegarka ?
W mojej opinii nie,
Lepiej i wizualnie ładniej będzie wyglądała bransoleta z ogniw z zakończeniem teleskopów krytym, zwłaszcza że zegarek jest dość dużej średnicy.
Moim zdaniem mesh pasuje dość dobrze, niemniej jeszcze lepiej pasuje bransoleta z maskownicą. Dlatego własnie zapodałem ten temat.
Niestety nie wiedzę żadnej możliwości dopasowania takowej (chyba, że Ty masz jakieś propozycje ), więc pozostaje mesh.
Oczywiście - to jakiś kompromis, ale jak się nie ma co się lubi...
Ostatnio zmieniony przez jerry 2016-05-25, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#19 Wysłany: 2016-05-26, 12:18
Bimberek, postanowiłem też spróbować i takiej bransy. Wiadomo, bez maskownicy. 8$ nie majątek.. Swoją drogą jest to niesamowite, że za tak śmieszną kasę (z szipem!) opłaca im się to produkować i sprzedawać. Dodam, że oczywiście jest z pełnych ogniw..
Ostatnio zmieniony przez jerry 2016-05-26, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#20 Wysłany: 2016-05-26, 17:25
Jerry, uważam, że nie ma sensu psuć ogólnego dizajnu zegarka i dokładać bransolety, które do niego po prostu nie pasują. Przecież na upartego można pozostać przy fabrycznej i też wyglądać będzie OK.
Mesh z tymi "grubymi oczkami" wygląda jak durszlak... i to nie tylko przy tym Oriencie, ale przy każdym, nawet drogim zegarku.
Ja mam założoną delikatną i drobną plecionkę (ala mesh) do swojej "codziennej" Wołny i ta przerwa podkreślona jeszcze przez mocowanie rurkowe teleskopów, a występująca pomiędzy zarysem koperty i mocowaniem bransy, jest tak wkurzająca, że zamierzam ten przykry widok zmienić... stosując przyzwoity pasek.
Oglądałem niedawno sikory na naszym bazarku i muszę przyznać, że zwracałem uwagę na ten aspekt - bransoleta-zegarek. I wcale te bransolety, nawet przy droższych zegarkach, nie są jakieś wzorcowo wyszukane, pomijam oczywiście "pełne", a nie zwijane ogniwa. I posiadają one w większości przypadków to, co czyni z całości zwartą i elegancką formę - to osłony mocowań.
Ale co ja tam wiem
pzdr.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#21 Wysłany: 2016-05-27, 01:23
Bimberek, oczywiście, masz sporo racji, jednak z drugiej strony - przy pasku też występuje dokładnie ten sam problem - szpara... A czy dalej jest skóra, czy mesh.. Tak czy owak to przeszkadza. No niby w pasku to inaczej jest trochę, ale mesh to taki w sumie pasek, tyle że stalowy..
Niemniej ja znalazłem i zanabyłem bransoletę, która jest dość podobna z dizajnu do oryginału, o taką:
[/URL]
[/URL]
I mam zamiar popróbować, czy przypadkiem nie dałoby się wykorzystać oryginalnej maskownicy i połączyć ją z tą bransą... Taki mam chytry plan, który oczywiście może się nie powieść, bo nie wiem co będzie, jak usunę końcowe ogniwa-rurki z tej bransy i czy uda się to dopasować. Zobaczymy, ale zaryzykuję te 8$ żeby to sprawdzić.
#25 Wysłany: 2016-06-20, 11:49
Tak specjalnie założyłem, bo lepiej mi otwierać zabezpieczenie prawym kciukiem.
Zapięcie "przenikające"
No jest z blachy oczywiście, w dolnej (tej najbliżej ręki) jest wystający grzybek, który przechodzi przez środkową blaszkę i trafia do "zameczka" w tej ostatniej.
Odpowiedziałem na pytanie?