Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 19 Gru 2012 Posty: 695 Skąd: Legnica
#1 Wysłany: 2016-06-03, 08:43 Jaki pasek na wakacje do SKX007?
Pomóżcie bo nie wiem jaki pasek sobie kupić do SKX007.
Na co dzień noszę na bransolecie a na wakacje chciałbym jakieś nato albo gumę (kauczuk, silikon?).
Jak się domyślacie nie chcę byle czego - opcja ekonomiczna ale na byle co mnie nie stać.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#2 Wysłany: 2016-06-03, 08:58
SKX najlepiej wygląda na firmowym oysterze. Z pasków zdecydowanie NATO ( preferuję styl militarny, więc- szary, khaki, oliwkowy, czarny). Guma- firmowa.
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#3 Wysłany: 2016-06-03, 09:00
Nie na ojsterze tylko na jubilee
A nato o tako
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#5 Wysłany: 2016-06-03, 09:22
ale jaki? zwykły taki jak sprzedaje się często za ok 20zł czy polecicie jakieś konkretne firmy?
_________________ Wy macie zegarki ja mam czas...
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#6 Wysłany: 2016-06-03, 09:41
Konkretnie polecam tu: http://www.gnomonwatches....ries/nato-strap bardzo dobra jakość i duży wybór.
Te za dwie dychy to takie se imo, ale do okazyjnego noszenia tez dadzą radę
A mój jest od Huldry, z sygnowaną klamerką
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Dorian06 napisał/a:
A może drabinka Obrisa
I to też może być słuszna koncepcja - zaje pasek za przyzwoite pieniądze.
Tylko nie wiem, czy nie będzie za gruby.
Jutro przymierzę do MM - ale to MM nieco "potężniejszy" jest.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#15 Wysłany: 2016-06-04, 17:35
Sylwek, lubię jubilee od Seiko, za to za co inni go nielubią, czyli blaszkowatość. Mam jubile od Straopcode i choć wykonanie jest ok, a nawet i więcej, to nie odpowiada mi ciężar bransolety. Leży w szufladzie.
Machu, osobna tak. Razem guma przytłacza zegarek. Jest za bardzo „mięsista” i jeszcze te otwory sprawiają, że zegarek znika, a guma staje się dominująca. Moim zdanie bardzie pasowałaby guma w starym vintage klimacie (np. rubber, tropic).
Tropic
Waffle rubber strap
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą