Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#1 Wysłany: 2016-10-23, 20:13 Adaptery/pasek parciany do G-shocka GA-100
Mój pasek powoli dobiega końca (po prostu popękał, nie oszczędzam mojego G i tyram nim... po to jest )
Myślę jednak o zamienniku coś w stylu paska nato/nylon... Widziałem gdzieś kiedyś taki na rzep, chyba nawet sygnowany G-shock...
Ktoś coś podpowie? Aliexpress i Zatoka wchodzą w grę naturalnie. Widziałem na jebaju adaptery jakieś... Jak to działa?
Z jednej strony przykręca się zegarek a dowolny pasek (jenoczęściowy!) przewleka przez adaptery i pod zegarkiem.
I tyle.
Myślałem o takich do swojego GAX-100B ale są matowe zegarek błyszczący.
Do Twojego jak znalazł.
Nie wiem, jak z jakością, nie próbowałem.
A te paski z allegro są fajne ale drogie. Na zatoce też takie znajdziesz.
No i mocowania zegarka są tam też matowe.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#4 Wysłany: 2016-10-24, 07:21
Dzięki... Trochę drogie... Myślałem, że taniej to ogarnę Na alliexpress szukałem, ale nic nie wynajduję... Na zatoce też bez szału. Jak ktoś może pomóc jakimś linkiem będę zobowiązany.
Stary pasek (gumowo-plastikowy) trochę sztywny, teraz piłuję i rąbię drewno i nie wytrzymuje próby sił Stąd pomysł na taki a'la nato
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Bier oryginalne Casio - a o cenę zapytaj w Srendzie, będzie trochę taniej pewno.
Oryginalny nylon jest mocny i dobrze pasuje, kombinacje z adapterami będą wyglądały jak kupa.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#6 Wysłany: 2016-10-24, 11:23
O ile wiem, to te po 109 od sprzedawcy "swiat_zegarków" są oryginalne.
To bardzo solidny facet i jeśli się zadzwoni to można z nim całkiem sympatycznie pogadać.
Oblatany w temacie akcesoriów Casio i jeśli nawet czegoś nie ma to sprowadzi.