Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29439 Skąd: KrK
#107 Wysłany: 2016-12-13, 21:16
Santino napisał/a:
satanic666 napisał/a:
Jutro będzie bo już leży na poczcie do odbioru, listonosz był jak mnie nie było w domu i zostawił awizo , a wyszedłem z domu na 25min.
Eeee, przypuszczam, że od razu naszykował awizo i nawet nie zabierał paczuszki - po co ma dźwigać?
U mnie nawet menda awiza ostatnio nie zostawił. A na stronie jasno i wyraźnie napisała poczta polska, że awizo zostawił. Cały dzień bylem w domu. Wyjaśniłem to sobie telefonicznie z kierowniczką.
#108 Wysłany: 2016-12-13, 21:22
Santino, Dorian06, Co Wy mata z tymi listonoszami?
Do mnie zawsze dodźwiga
Pewnie jak do Was donosi paczkę za pobraniem, to musi co do grosika wydać resztę
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2016-12-13, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 17 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 5339 Skąd: Podkarpacie
#112 Wysłany: 2016-12-13, 21:51
No to ja mam szczęście do listonoszów z PP. I w domu i w fabryce. Odpukać
Ten z fabryki, to przyniesie do pokoju. Do tego dusza człowiek. Zawsze pogada, uśmiechnięty
_________________ Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
diver [Usunięty]
#113 Wysłany: 2016-12-13, 22:23
Dorian06 napisał/a:
Santino napisał/a:
satanic666 napisał/a:
Jutro będzie bo już leży na poczcie do odbioru, listonosz był jak mnie nie było w domu i zostawił awizo , a wyszedłem z domu na 25min.
Eeee, przypuszczam, że od razu naszykował awizo i nawet nie zabierał paczuszki - po co ma dźwigać?
U mnie nawet menda awiza ostatnio nie zostawił. A na stronie jasno i wyraźnie napisała poczta polska, że awizo zostawił. Cały dzień bylem w domu. Wyjaśniłem to sobie telefonicznie z kierowniczką.
.
U mnie też tak było, ja mam w oknie 2 piesy, no dogadałem się z dziewczynami i odebrałem a na pana skargę napisałem na ichni mail przyszla piekna odpowiedź i już trzy przesyłki sa jak w zegarku
tomaliusz, mi powiedział jasno, że "większych listów" nie nosi tylk od razu zostawia i już na poczcie wypisuje awizo. Co gorsze - pomimo, że tej presyłki nie zabrał i ona tam leży to do 18 i tak nie możesz jej odebrać bo listonosz musi ją "zwrócić" na pocztę
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 18 razy Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 2694 Skąd: Jablonna
#115 Wysłany: 2016-12-14, 08:17
U mnie na poczcie to już oficjalnie mówią że listonosze nie chodzą z paczkami tylko zostawiają awizo bo nie maja na to czasu, podobno zostało tylko 50% składu osobowego listonoszy a kartka o zatrudnieniu nowych wisi już pół roku.