Pies czy kot?: kot
#1 Wysłany: 2016-11-26, 14:23 Czy takie cuś istnieje?
Szukam po stronach i forach niby prostego zegarka, a znaleźć nie mogę. To i o pomoc prosić mi przyszło. Takie coś po głowie mi chodzi:
-męski,
-analog,
-dzień tygodnia i miesiąca (widoczne, a nie jako malutkie cyferki na malutkich tarczach),
-perpetual,
-kwarc (+wynalazki eko, światło, etc),
-szafir,
-tytan,
-punkty bardzo dodatkowe za podświetlenie.
Czy ktoś , coś ?
Seiko ma mechaniczne, Casio wstawki wyświetlacza, jeszcze Timex mi myśl przychodzi, ale niczego spełniającego te proste w sumie wymagania nie znalazłem
#3 Wysłany: 2016-11-26, 19:58
Dziękuję za podpowiedź. Ale to brzydkie ... To ma wieczny kalendarz /perpetual/, bo nie znalazłem w opisie? Jest z tytanu? Bo mi tylko stal wyskakuje ...
#7 Wysłany: 2016-11-26, 22:49
Michał, dziękuję.
Seiko SNP072P1 - chyba jestem już ślepy, bo nie widzę dni tygodnia.
Citizen BL8140-80E - waga 185 gr, dlatego wolę tytan.
Citizen AT8050-53E - cena ok. 3 tys, to trochę dużo, niestety.
Widziałem je, szukając po słowach kluczowych na Amazonie, ebayu, duty, etc. Szukam prostego zegarka, dla statecznej osoby , czytelnego, żeby nie powiedzieć minimalistycznego.
I wychodzi, że albo któryś z japończyków z wave lub GPS, za zbyt dużo $, albo jeszcze poszukam ...
#12 Wysłany: 2017-01-18, 11:31
Sam sobie odpowiem
Wprawdzie marka byle jaka, cena jak na brak marki duża, ale jest i tytan, i analog, i radio, i dni tygodnia widoczne, i 100 metrów, i solar. Dlaczego takich zegarków nie robią uznane firmy?