W ramach poszukiwań "tego jedynego" divera zainteresowałem się Davosą Ternos Professional, np. https://dolinski.pl/zegarki-davosa/zegarki-meskie/ternos/davosa-ternos-professional-tt-automatic-161.559.50.html
Bardzo mi się podoba, poza tym ma 42 mm, więc będzie duża, ale nie wielka. Pewnie uda mi się wyszperać za ok. 3400 PLN. I głównie w kontekście ceny mam proste pytanie: czy warto? Za sporo mniej mogę mieć np. Steinharta itp., poza tym Davosa w środku ma mechanizm ETA 2824. Będę wdzięczny za wszelkie opinie, porady itp.
mierzyłem ten zegarek niedawno, wygląda fajnie, ceramika robi swoje
Jedak w porównaniu do zwykłego ternosa ten Pro nie dość ze 2 mm wiekszy co nie jest większym problemem ale jest też grubszy i to sporo...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#4 Wysłany: 2017-03-01, 17:08
Jak już koniecznie chcesz ten "ten typ urody" na łapie to może rozważ jeszcze Marc & Sons - typ ten sam a do tego miyota 9015 w środku i cena jakby nieco inna wychodzi...
Ja osobiście za zrzynkę rolexa 3 tysie bym nie dał w życiu - jak już coś ma być homage to bez szaleństw cenowych - za 3400PLN to już można sporo świetnych "do niczego nie podobnych" zegarków kupić w sumie za 1,8k też ale...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-01, 17:12, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#12 Wysłany: 2017-03-03, 06:07
Jacek. napisał/a:
Meches napisał/a:
Nie warto, koledzy argumenty przytoczyli.
Klintz - jak ci się podoba, kupuj. Gdyby Stwórca słuchał ich argumentów, wszyscy bylibyśmy wronami i kawkami
Gbq.
Racja - jak się podoba to się kupuje, tyle że wtedy nie szuka się poklasku/akceptacji tego pomysłu u innych
Bo czy warto czy nie warto kupić jakiś zegar z reguły okazuje się jak się go już ma na łapie i jest to niezależne od tego co mówią/piszą inni i jakie wrażenie odnoszą/odniosą będąc na miejscu "sprawdzającego" i właśnie dlatego... jest bazarek
Ja osobiście mam zamiar sprawdzić tego M&S - bo mi się podoba
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-03-03, 06:08, w całości zmieniany 1 raz