Pies czy kot?: kot Pomógł: 22 razy Wiek: 55 Dołączył: 16 Kwi 2013 Posty: 2748 Skąd: WZ
#1 Wysłany: 2017-09-09, 21:09 Elegant z jasną tarczą
Tak chodzi za mną zakup zegara z jasną tarczą. Pełniłby on funkcję eleganta, garniturowca niemalże Chociaż garnitur, to u mnie rzadkość. Z eleganckich strojów to raczej marynarka i niezbyt wyświechtane dżinsy nie mniej jednak elegant być musi
Na placu boju stanęli, naprzeciw siebie, dwaj zawodnicy:
1. Przedstawiciel kraju kwitnącej wiśni
fotka pożyczona z zatoki od Cencibela
2. Zawodnik krainy mlekiem i prestiżem płynącej:
Który Waszym zdaniem, koleżanki i koledzy, zasługuje bardziej na uwagę?
Może jakaś podpowiedź, propozycja?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#7 Wysłany: 2017-09-09, 22:37
Orisa z tym Seiko trudno porównać bo to zupełnie inne półki cenowe są.
To Seiko (tylko w czarnym kolorze ze srebrnym totalizatorkiem) kupiłem za niecałe 1,4k i to bez cła i vaty bo w Europie.
http://allegro.pl/seiko-p...5MTQzOWQ2NWI%3D
Jasny mieli chyba stówke drożej.
Oris ładniejszy ale czy warto?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#10 Wysłany: 2017-09-10, 08:30
To się jeszcze dopiszę.
Miałem kilka Orisów, między innymi i dwa takie:
Big Crown Original Pointer Date
Najbardziej podobny do tego wybranego przez Ciebie ale mniejszy, jest też wersja z białą tarczą i złotymi wskazówkami. Fajny zegarek ale (dla mnie) malutki.
W takiej kopercie jak ten biały z Twojej ankiety miałem coś takiego
Big Crown Small Second Pointer Day
Duży, 45mm średnicy, nawet bransoletę miałem do niego
Napiszę o nich tak, do garnituru pasują co najwyżej średnio jeśli nie wcale, IMHO ofc.
Do takiego luźnego zestawu z marynarką owszem ale nie do eleganckiego stroju, zdecydowanie nie pasuje tu ten "pilnik".
Takie zegarki dobrze wyglądają z dżinsami i jakąś koszulką albo t-shirtem
Poza tym nawet jeśli pilnik nie przeszkadza to jeszcze ten mniejszy pod mankiet wchodził ale ten drugi już był za duży.
Drugi wybór czyli Seiko to w sumie też taki casual chociaż ten znacznie lepiej będzie wyglądał na pasku z garniturem i białą koszulą.
Weż tylko pod uwagę, że to nie jest "naleśnik" jak Junghansy ale ma słuszną grubość 14mm.
Biały nawet wygląda lepiej niż ten mój ale mnie się zegarki z białymi tarczami nie trzymają więc wziąłem czarno-srebrnego
Pies czy kot?: kot Pomógł: 22 razy Wiek: 55 Dołączył: 16 Kwi 2013 Posty: 2748 Skąd: WZ
#11 Wysłany: 2017-09-10, 09:24
Woytec, Ja też miałem tego mniejszego Orisa w wersji z jasną tarczą. Sprzedałem, bo nie pasował mi złoty pilnik i zbyt duża koronka. W nowej wersji koronka została poprawiona i wygląda całkiem fajnie
Wymiar Twojego i tego co go pokazałem powyżej, jest ten sam, 40mm.
Nie chcę mieć klasycznego garniturowca, dlatego napisałem "niemalże"
Interesuje mnie bardziej elegancki casual. Bardziej elegancki od Omegi, która ma 17mm wysokości Więc S będzie lepsze
_________________ Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
bert69, Orisa miałem w wersji bicolor. Ten, który pokazałeś też bardzo fajny.
Seiko super fajne. Oba uniwersalne.
Ehh, głos na Seiko, bo przy cenie 1400 zł (o ile się jeszcze trafi) Seiko jest bezkonkurencyjne.
#15 Wysłany: 2017-09-10, 14:15
Tylko takie w tej chwili
http://www.discountshop.c...sage%20SSA305J1
Nie ma właśnie całego białego i granatowej limitki.
No i ceny niestety wyższe ale i tak taniej niż w kraju.