Pomógł: 8 razy Wiek: 63 Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 1150 Skąd: trzecia planeta
#17 Wysłany: 2017-12-27, 18:35
ojtam, ojtam Tissot to fajny był jak werki zakładowe miał (in hause) i robił nurasy na 1000m,
dziś tylko nazwa Le Locle pozostała , a prawdziwe LL to dawno były , dziś w większości siedzi pospolita ECIA , a zatem może być i Adriatica
PS Vintage ma przewage
_________________ nie zadawaj się z trollem, wybieraj większość
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#19 Wysłany: 2017-12-28, 22:15
>>>
diver napisał/a:
ojtam, ojtam Tissot to fajny był jak werki zakładowe miał (in hause) i robił nurasy na 1000m,
dziś tylko nazwa Le Locle pozostała , a prawdziwe LL to dawno były , dziś w większości siedzi pospolita ECIA , a zatem może być i Adriatica
PS Vintage ma przewage
<<<
Primo - Tissot zawsze fajny był, jest i mam nadzieję, że nadal będzie...
Secundo - Adriatica nie tylko może, ale nawet powinna być...
Tertio - Vintage czasami faktycznie wręcz wymiata...
A poza tym, to w sumie nawet zgadzam się z opinią przedstawioną przez Kumotra...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#21 Wysłany: 2017-12-29, 12:42
Nawet Tissota w tym zestawieniu nie ma... Jest za to jakiś Chanel itd. Ciekawe. No le tak to jest z zestawieniami i piramidami prestiżu. Kiedyś jakiś kmiot założył do garnituru trampki, no i gawiedź bez mrugnięcia to zaakceptowała i myślała, że tak ma być bo to stylowe i modne i na salonach tak chadzają
bo Zenek w dziesiątce, a tak już poważniej to bywają smaczki jak Omega Bonda, albo Zenek Special ;
Chanel, Cartier to marki drogie i stosujące jednak mechanizmy z naj. półki
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#23 Wysłany: 2017-12-29, 13:41
nieeeee, nie zaczynajmy znowu bryndzlowania o piramidzie prestizu.
komentarza jak zwykle nie zawodza:
Widzę, że orientujesz się w temacie pisząc o mechanizmach natomiast jestem zdziwiony jak mogłeś napisać, że Certina i Tissot to to samo ?! Oczywiście, że nie ! Ceny mogą być podobne ale Certina to półka wyżej niż Tissot. Zdarzały się przypadki kiedy Tissot -oryginalny w środku miał zwykłą Miyote (!) W Certinie są bardzo dobre ETY. Sam posiadam DS Action i ten model bije na głowę przykładowy model w tej cenie Tissota.
Pomógł: 8 razy Wiek: 63 Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 1150 Skąd: trzecia planeta
#26 Wysłany: 2017-12-30, 10:57
no widzisz dlatego 3 wrzuciłem, w ostatniej Tissot jest, wydaje mnie się iż są pewne zegarki , które
w swoich czasach stanowiły wzorzec- dostawały medale, były niezawodne i długowieczne , są długowieczne
mają po 100 lat i więcej a i tak ze swoją dokładnością załapują się na chronometry...
co innego może napisać osoba z grupy vintage
oczywiście porównywałbym konkretne zegarki, a nie marki, pewnie dlatego napisałem może być Adriatica...
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14425 Skąd: Gliwice
#27 Wysłany: 2017-12-30, 11:45
Jakieś deja vu mam - najpierw gównoburza o homary, teraz ktoś wykopał tę nieszczęsna piramidę - jakbym się cofnął do początków forum