Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 383 Skąd: Gdynia
#4 Wysłany: 2018-11-09, 22:05
johnny_b2 napisał/a:
38mm to nieporozumienie i tyle w temacie
W latach 60-tych, do których nawiązuje ten zegarek, 38 mm to była duża męska linia. Pierwowzór, czyli TAG Carrera miał właśnie tyle. A ten Dan Henry jest właśnie dla tych, którzy chcą mieć zegarek w stylu vintage. Mi rozmiar pasuje idealnie. Szkoda tylko że w uszach ma 19 mm. Mam zegarek z uszami 23 mm i wiem jak trudno jest upolować fajny pasek.
W latach 60-tych, do których nawiązuje ten zegarek, 38 mm to była duża męska linia. Pierwowzór, czyli TAG Carrera miał właśnie tyle. A ten Dan Henry jest właśnie dla tych, którzy chcą mieć zegarek w stylu vintage. Mi rozmiar pasuje idealnie. Szkoda tylko że w uszach ma 19 mm. Mam zegarek z uszami 23 mm i wiem jak trudno jest upolować fajny pasek.
Pachoroby Ci zrobią. Ale Thomas dobrze mówi - 19 i 21 jest dużo łatwiej znaleźć niż 23.
A zegarek całkiem przystojny
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2018-11-10, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 59 Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 383 Skąd: Gdynia
#10 Wysłany: 2018-11-10, 22:22
Panowie, żeby nie było, szerokość paska nie będzie decydującą kwestią zakupu Tak tylko dywagowalem. Ponadto w owym Danku jest w secie pasek i bransoleta. Problemem znacznie poważniejszym jest kwestia uświadomienia żonie, że zakup tego zegarka jest wskazany, a wręcz konieczny i niezbędny. Uświadomienie owo będzie tym trudniejsze, że w ciągu minionych kilkunastu miesięcy kupiłem trzy koniecznie niezbędne zegarki.
#13 Wysłany: 2018-11-10, 22:53
Thomas666, jest problem. Żona wie, że nie pożyczam zegarków. Bo jak mi się to kiedyś pare razy zdarzyło, to ten pożyczony zegarek tak tylko do ponoszenia na parę dni stawał się kolejnym koniecznie niezbędnym. No i jeszcze był niebywałą okazją. Wiec nie pożyczam. Terapia taka.
[ Dodano: 2018-11-10, 22:57 ] bandi, ja przed żoną nie mam tajemnic
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#15 Wysłany: 2018-11-11, 08:41
bandi napisał/a:
Kup tylko tak żeby małżonka nie widziała, a potem jak przyuważy to wmówisz, że "jaki nowy ja go już dwa lata mam"
Skutkuje, potwierdzam
Pewnie tylko wtedy, kiedy ma się tych zegarków powyżej dziesięciu ale skutkuje.
Jak kiedyś pokazałem białce pudełeczko z piloto-militarnymi to reakcja była
- Ojej...po co ci tyle takich samych zegarków?
Nawet nie próbowałem objaśniać jakichkolwiek różnic, w sumie to dobry objaw