Witam,
Po eleganckim Tissot automatic chcę kupić jakiś codzienny, niedrogo (ok 1000 zł) zegarek na bransolecie.
Upatrzyłem sobie dwa modele i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii ?
Nie musi być na baterie ale automata w tej cenie nie znajdę.
Jeżeli chodzi o wymagania to szukam czegoś na co dzień i w miarę uniwersalnego.
Ciemna (preferowana czarna) tarcza, bransoleta, min. 10at WR, koperta min 40 - 41 i cena ok. 1000 zł. Może trochę dołożyć jak naprawdę zegarek mi się spodoba (nie chcę droższego bo jednego już mam za prawie 3k i nosze go okazjonalnie, a chcę coś do codziennego noszenia).
[ Dodano: 2018-12-04, 21:06 ]
Orient Mako, Big Mako, Bambino, Seiko SKX, Seiko z serii 5 w zasadzie 90% kupisz w budżecie. I to wszystko ma automatyczne mechanizmy
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2018-12-04, 21:04, w całości zmieniany 1 raz
odiz, ale wiesz, że za te pieniądze możesz kupić porządny japoński zegarek z automatycznym mechanizmem, a usilnie szukasz wśród kwarcowych pseudoszwajcarów z Chin
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
odiz, ale wiesz, że za te pieniądze możesz kupić porządny japoński zegarek z automatycznym mechanizmem, a usilnie szukasz wśród kwarcowych pseudoszwajcarów z Chin
No właśnie nie wiem.
Szukam, oglądam, czytam (pewnie nie tam gdzie potrzeba) i znajduję m.in to co wysłałem w linku.
No właśnie nie wiem.
Szukam, oglądam, czytam (pewnie nie tam gdzie potrzeba) i znajduję m.in to co wysłałem w linku.
a czytałeś co wyżej pisałem?
Ostatnio zmieniony przez Michał 2018-12-04, 22:09, w całości zmieniany 2 razy