Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#16 Wysłany: 2010-11-05, 11:49
I szybszy ..
Blaz [Usunięty]
#17 Wysłany: 2010-11-05, 11:56
Dokładnie. Zdarza się mi, że tego samego dnia kupuję coś przez allegro w Polsce i przez ebay w Anglii. Płacę w tym samym momencie. Sprzedawca w Anglii może mi wysłać przedmiot tego samego dnia. Sprzedawca w Polsce czeka średnio jeden dzień na przelew. W rezultacie przesyłka z Anglii wylądowała u mnie szybciej niż ta z Polski.
No i właśnie się wściekłem.
Dziś przyszła odpowiedź ze sklepu że zegarka nie mają
Masakra jakaś - tydzień zwłoki !!! A zegarek dalej na stronie sklepu widnieje.
Najgorsze że nigdzie nie mogę dostać upatrzonego modelu.
Jak jest ze zwrotem kasy ?
Przyjdzie całość (saldo będzie takie jak przed transakcja) czy podwójny minus za przewalutowanie będę miał.
Dostaniesz równowartość w walucie z tego co wiem (ja takie zwroty dostawałem w każym razie) - czyli jeśli kurs odjechał na +/-, to sam będziesz na +/- ...
Blaz [Usunięty]
#21 Wysłany: 2010-11-10, 10:15
Ja miałem tak dwa razy. I dostałem zwrot po kursie z tego dnia, w którym dokonałem płatności, czyli dokładnie tyle złotych ile wpłaciłem. Raz mi się to spodobało, raz nie.
dzisiaj płaciłem za pióro na eBay-u i Paypal zaproponował przelicznik 1 USD - 3,34 zł.
Ale można wybrać opcję, żeby obciążyć skojarzoną z PayPalem kartę w walucie oryginalnej. Tak też zrobiłem i mBank przeliczył mi po kursie 1 USD - 2,84 zł.
Jestem z 15% do przodu.
Polecam
Stefan
Ostatnio zmieniony przez stefan 2010-11-11, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...