#1 Wysłany: 2019-12-06, 15:38 Fake or not?
Panowie, wpadło mi takie coś. I tak jakoś mnie naszło... czy to na pewno oryginał. Pzeglądałem foty z sieci, wszystko niby się zgadza... ale może czegoś nie widzę?
Dysponuję tylko zdjęciami od sprzedawcy, póki nie wysłał zegarka, mogę odkręcić temat.
W ogóle ktoś podrabia takie zegarki?
Ostatnio zmieniony przez maciek 2019-12-06, 15:46, w całości zmieniany 1 raz
Panowie, wpadło mi takie coś. I tak jakoś mnie naszło... czy to na pewno oryginał. Pzeglądałem foty z sieci, wszystko niby się zgadza... ale może czegoś nie widzę?
Dysponuję tylko zdjęciami od sprzedawcy, póki nie wysłał zegarka, mogę odkręcić temat.
Podrabiają. Na stronie wish.com jest masa podróbek Seiko w tym serie PADI i ten tuńczyk też jest. Podpytam kumpla który ma tam konto żeby sprawdził numer seryjny, bo tam chyba wszystkie zegarki mają ten sam. Dam znać.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
#3 Wysłany: 2019-12-06, 15:46 Re: Fake or not?
Szymon napisał/a:
Podrabiają. Na stronie wish.com jest masa podróbek Seiko w tym serie PADI i ten tuńczyk też jest. Podpytam kumpla który ma tam konto żeby sprawdził numer seryjny, bo tam chyba wszystkie zegarki mają ten sam. Dam znać.
#11 Wysłany: 2019-12-29, 12:11
Używka z ebaya, z Holandii. Sprzedaca kilkaset opinii, 100% pozytywnych. Cena "kup teraz" dość atrakcyjna, ale nie na tyle, żeby od razu było jasne, że z zegarkiem coś jest nie tak.
Krótka korespondencja i kliknięte. Zapytałem jeszcze, bardziej dla porzadku o jakiś dowód zakupu... i w odpowiedzi dostałem maila, że to nie ma znaczenia, bo zegarek został już wysłany. 20 minut po zakupie.
Zacząłem dociekać, maile bez odpowiedzi przez kolejną dobę. Zagroziłem poinformowaniem ebaya i paypala, tak naprawdę nie wiem, czy w tej sytuacji cokolwiek bym ugrał, w ogłoszeniu było napisane, że sprzedawca nie przyjmuje zwrotów.
W końcu info, że zegarek to seiko, ale takie trochę krzywe, niby jakiś sort B, ale fabryka ta sama. Tym bardziej postraszyłem ebayem, zresztą do nich napisałem, być może sprzedawca coś od nich dostał. No i w końcu mail z adresem do odsyłki. Nawet nie otworzyłem paczki, po tygodniu mail z paypala o zwrocie pełnej kwoty + koszty odsyłki.
Na jakiś czas wyleczyłem się z używanych seiko...
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14425 Skąd: Gliwice
#12 Wysłany: 2019-12-29, 12:50
Ja bym - z czystej ciekawości - jednak otworzył i fotki zrobił dla celów porównawczych
Inna sprawa, ze w takich sytuacjach PP to jest jednak dobra sprawa. Raz też trafiłem na sprzedawce który krecił ws. zwrotu i skończyło się dopiero po otwarciu sporu.