Trzy dni temu zauważyłem, że Havana nie chodzi. Położyłem zegarek na parapecie żeby złapał promiemi. Słońca za wiele nie ma, ale jednak się tam jest jaśniej niż w pudełku. Zegarek leży tam od dwóch dni i niby ruszył, natomiast wskazówka skacze co 2-3 indeksy.
Pytanie 1. Czy to oznacza, że ogniwo jest już na wykończeniu?
Pytanie 2. Gdzie kupić nowe ogniwo?
Pytanie 3. Wymiana jest równie prosta jak w przypadku baterii w klasycznym kwarcu, czy jednak lepszy będzie serwis?
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Michał,
A próbowałeś wziąć go na zewnątrz i podładować? JA bym poczekał na jakiś słoneczny moment w ciągu dnia i wyszedł na zewnątrz na kilka minut. Jak wtedy nie pomoże to bym się zaczął martwić.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
To jedynie oznacza że się nie naładował.Potrzebuje zdecydowanie więcej światła i na dłuższy czas.To taki EOL...,podobnie mają starsze Tough Solary Casio.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#7 Wysłany: 2020-01-07, 19:59
Skacząca wskazówka jedynie oznacza że aku jest rozładowane.
Poczekaj na słoneczny dzień lub doładuj sztucznym światłem, latarka LED czy tam innym pierdem.
Powinien powrócić do życia ale nie rób tak więcej bo zdechnie na dobre
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2462 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 2020-01-07, 20:05
tomaliusz napisał/a:
Skacząca wskazówka jedynie oznacza że aku jest rozładowane.
Poczekaj na słoneczny dzień lub doładuj sztucznym światłem, latarka LED czy tam innym pierdem.
Powinien powrócić do życia ale nie rób tak więcej bo zdechnie na dobre
O to to, dobrze kolega prawi i na razie nie ma co panikować
Mam dwa ecodrive i oba "leżą" w tych samych warunkach. Mało tego - Havane noszę o wiele częściej i to własnie ona zdechła. Poczekam i zobaczę, trzeci dzień leży na parapecie - dzisiaj jest trochę słońca więc może odżyje.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Mam dwa ecodrive i oba "leżą" w tych samych warunkach. Mało tego - Havane noszę o wiele częściej i to własnie ona zdechła. Poczekam i zobaczę, trzeci dzień leży na parapecie - dzisiaj jest trochę słońca więc może odżyje.
Odin napisał/a:
sprzedaj mi i po kłopocie
To nie som tanie rzeczy
Ostatnio zmieniony przez Michał 2020-01-08, 09:33, w całości zmieniany 1 raz