Mam dwa ecodrive i oba "leżą" w tych samych warunkach. Mało tego - Havane noszę o wiele częściej i to własnie ona zdechła. Poczekam i zobaczę, trzeci dzień leży na parapecie - dzisiaj jest trochę słońca więc może odżyje.
Pewnie Michał jest tak, że aku siada, i nie trzyma wystarczającej energii. Więc jak nosisz, to się jakoś-tam naładuje, ale szybko gubi i skacze.
Niemniej - jeśli się nie reaktywuje to pozostają pytania numer dwa i trzy:
Kod:
Pytanie 2. Gdzie kupić nowe ogniwo?
Pytanie 3. Wymiana jest równie prosta jak w przypadku baterii w klasycznym kwarcu, czy jednak lepszy będzie serwis?
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Michał,
Pkt. 2. - Zatoka, tam kupowałem, kosztowała ok. 100 zł.
Pkt. 3. - Skomplikowane nie jest, ale najprostsze też nie. Jednak bardziej skomplikowane niż zwykła bateria. Sam bym się nie brał...
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#22 Wysłany: 2020-01-13, 07:12
najpierw poładuj pod lampa lub (najlepiej) na sloncu - o to ciezko o tej porze roku, ale moze znajdziesz.
Moj citek commando tez umarl i nawet bylem z nim w Eniro (serwis citizena) i tam gosc mi doradzil, zeby jednak ladowac długo i zobaczyc (inna sprawa, ze nie bardzo chcieli otwierac koperte monocoque).
Zegarek ladowalem pod lampą i na oknie - chyba z dwa tygodnie i ruszyl (dziala do tej pory).
Zima to nie jest dobry czas dla ecodrive'ow - swoje wsadzam za zaluzje na oknach, zeby sie ladowaly, jak tylko troche slonca jest
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19088 Skąd: TST
#23 Wysłany: 2020-01-13, 08:37
Moje dwa Citki stoją na stoliku przy samym oknie balkonowym w nieużywanej sypialni na takich stojaczkach non-stop
Balkon ma jeszcze daszek przezroczysty i bezbarwny, ładują się powoli ale nigdy nie pada na nie bezpośrednio światło słoneczne. Można też sobie nakryć szkiełkiem żeby się nie kurzyły ale moje stoją bez pokrywek bo szybciej zakładać
Żadnych problemów.