Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#16 Wysłany: 2010-11-20, 19:04
Dzieki Panowie za dobre slowo
To jest koperta 43/44 mm Parnis ma jeszcze przeciez Big piloty 47mm bez koronki. Byc moze tam koperty sa lepiej wykonczone. Wydaje mi sie rowniez, ze koperty moga byc rozne, w zaleznosci od dostawy, producenta itp okolicznosci. Nie wykluczam, ze ten sam pilot z innego zrodla, bedzie staranniej wykonczony. Taka troszke loteria jak sadze, ale przy srednio 80$ za sztuke ja chetnie w tej loterii biore udzial i mam do tego olbrzymia frajde Ten gruby szlif i nierownosci tak niefajnie wygladaja na zblizeniach foto, w realu na reku, przy grubszym pilotowym pasku wszystko sie chowa i z "normalnej" odleglosci naprawde przyjemnie sie patrzy na ten zegarek. Meisterart jednak zdecydowanie warty jest polecenia jesli trafimy go w cenie Parnisa i sie podoba.
Edit:
jak pisalem - byc moze Piloty firmowane napisem Parnis maja lepiej wykonczone koperty, co potwierdza Janek i Tomek. To jest wersja bez logo /maja przeciez oddzielny dzial na stronach majferndow/ i moze gorszy sort kopert? Nie wiem tego.
Pozdro
strix
Ostatnio zmieniony przez strix 2010-11-20, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#18 Wysłany: 2010-11-20, 20:25
Tomek napisał/a:
Mój Parnis pilot jest bez logo w kopercie 47mm, koperta bez zarzutów.
OK,ale to inna wieksza koperta. Mam jednak prosbe do posiadaczy Parnisow w kopercie 44mm - jesli mozecie zrobcie prosze wyrazne fotki tych przestrzeni miedzy uszami i wklejcie w tym watku. Jesli to ja trafilem na wyjatkowo slabe wykonczenie w tym miejscu, wkleje dodatkowo Wasze foto do swojego opisu z odpowiednim komentarzem. Chodzi o to zeby nie robic niepotrzebnie czarnego PR 44mm Parnisu skoro przewaznie bywa lepiej