czy takie cus może odwiedzić saunę na mej łapie?
czy popsuję?
Jak sucha sauna to po 10 min i tak zdejmiesz szybko
Ja zawsze zdejmuje, to juz zbyt duza roznica temp. szczegolnie jak wychodzisz - zegarek goracy i bach wskakujesz do bani z woda o temp 5-10 st. albo nawet bierzesz zimny prysznic. Polaczenia koperta-dekiel-szklo- koronka beda pracowac zdecydowanie mocniej niz normalnie i wydaje mi sie ze przy czestych takich akcjach moze sie rozszczelnic tam gdzie najmocniej pracuje.
Edit:
wlasnie sobie przypomnialem, ze w instrukcji od Orki mam nawet ostrzezenie dot. sauny - kaza /nie zalecaja chyba nawet - nie mam przy sobie/ zdejmowac.
Pozdr
s
Ostatnio zmieniony przez strix 2010-11-25, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Ja z moim ProTreckiem dziesiątki (jak nie setki) razy byłem na basenie i w saunie.
I nadal ma się dobrze - ale on jest tytanowo plastyczany, więc się chyba tak nie nagrzewa jak stalowy.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#14 Wysłany: 2010-11-25, 19:36
Blaz napisał/a:
Zwłaszcza, że ich od początku nie było. ...
A skąd Acan wiesz? Po czym wnosisz, że tak było?
Wg mnie to był sabotaż mający podważyć prestiż i zaufanie do tej znanej manufaktury. Od początku zaplanowany i zrealizowany przez daszkowych skrytożerców
Ja to robie właśnie taki test szczelności - nagrzewam łocza suszarką, aż go w paluchach nie moge utrzymać, odkrecam koronkę, żeby wypuścić powietrze, zakręcam koronke i wrzucam do pojemnika z wodą, wodę schładzam i wstawiam razem z pojemnikiem do zamrażalnika na godzinke.
Jak po rozbiciu lodu w srodku nie ma wilgoci to zegareczek jest szczelny (i odpowiada to testowi na WR 150 - WR200 )
Ostatnio zmieniony przez misinek 2010-11-25, 21:30, w całości zmieniany 1 raz