Kumotrowie to by chcieli, żeby Rolex wyglądał jak homar. Nie ma tak dobrze. Hans Wilsdorf zakładając swoją manufakturę założył, że będzie produkował normalne zegarki dla normalnych ludzi. I faktycznie noszą je normalni aktorzy, normalne gwiazdy rocka, normalni koszykarze NBA i całkiem normalni szejkowie
Sama koperta Submarinera łącznie z bezelem pasuje mi. Ale tarczę wywaliłbym w ch..., to znaczy w fioletowy alpejski śnieg. Jakby mieli świeżą dostawę literek w kalkomanii i robili generalną próbę.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-12-10, 12:12, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#52 Wysłany: 2010-12-10, 12:10
Rudolf napisał/a:
Teston ma rację to zwykły zegarek dla zwykłych ludzi
Też jestem wielkim zwolennikiem tego ortodoksyjnego dizajnu Rolka .
U nas może nie, ale w Juesej nie wzbudza już takiego entuzjazmu i podziwu. Sporo osób nosi tam Rolexy. W tym wielu zwykłych ludzi. Jest to dość popularny zegarek ze średniej półki cenowej (oczywiście mam na myśli USA).
A ile może kosztować taki jak dałem na zdjęciu wyżej?
Kiedyś w Turcji, w hotelowym sklepie, z pudełkiem, papierami i kutasem (czyli może i oryginał), po krótkiej negocjacji Turek zszedł to 4.5 tys. USD za Submarinera (ale to była wersja z czarnym bezelem, więc tańsza). Pewnie by mnie tak łatwo nie wypuścił, z tego sklepu (jak to Turek) ale na to, że moja karta kredytowa tego nie łyknie, nie miał argumentu
_________________ Pozdrawiam
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
Darecki [Usunięty]
#54 Wysłany: 2010-12-10, 13:17
Rolex SUB to piękny zegarek dla normalnych ludzi On ma śmigać i być niezawodny. Do tego świetnie wykonany. Dla mnie są zegarki i jest Rolex. Aczkolwiek nie wiem czy mnie kiedykolwiek będzie stać na niego. MQJ musi wystarczyć
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 09 Wrz 2010 Posty: 272 Skąd: matecznik LSD
#60 Wysłany: 2010-12-10, 17:45
Blaz napisał/a:
Sama koperta Submarinera łącznie z bezelem pasuje mi. Ale tarczę wywaliłbym w ch..., to znaczy w fioletowy alpejski śnieg. Jakby mieli świeżą dostawę literek w kalkomanii i robili generalną próbę.
Dodaję do tego jeszcze wskazówki, a w zasadzie godzinową... zardz