Planuję zakup zegarka marki casio,model MDV-102, nie mam zbyt wygórowanych wymagań..
Chciał bym zegarek w stylu diver i fajnie było by gdyby miał wygodny pasek.. nie wiem czemu ubzdurałem sobie,że najlepszy będzie sztuczny a'la G,gdyż miałem dotychczas timex-a na skórze i stwierdzam,że mi to nie odpowiada. Dobrze było by gdyby zegarek był dosyć masywy. Po prostu ma mi służyć na co dzień. 'marlin' wpadł mi w oko i kilka pochlebnych opinii na jego temat już wyczytałem.
Powiedzcie koledzy,czy ogólnie warto.. Może macie jakąś alternatywę (+/- 300zł) dla mojego wyboru?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#2 Wysłany: 2011-02-26, 18:49
W 102 jak większość bedziesz musiał wyrzucić oryginalny pasek od razu, kupić jakąś gume jak skóra przeszkadza.
Moim zdaniem nie napalaj się zbytnio tylko na spokojnie poczytaj forum. O MQJu, o tzw rolmopsach itp itd. Do trzystu złotych na tym forum można poszaleć Byle Maryna tyle wychodzi, a dostajesz niezły zegar na pewno wart ceny. Owszem ze swoimi przypadłościami, ale takie życie. Chyba że bardzo chcesz dokładnego kwarca. Może G-shock? Są jakies analogowe.
ale chyba dopiero za jakiś czas, bo się wyprzedały.
W obu przypadkach pytanie czy będziesz nurkować.
Alpha zaliczyła 6 metrów bez problemu, MQJ trochę płycej, ale też bez problemu. Wystarczy sprawdzić samemu egzemplarz, ew.przesmarować uszczelki.
Chyba że chodzi ci o "diver look", to wtedy wogóle nie ma tematu