Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#1 Wysłany: 2011-04-25, 20:11 Jakiegoś fajnego Ruska bym se kupnął
Zapraszam do burzy mózgów pt.
"Jakiego fajnego Ruska powinien sobie kupić Ojciec Jakub za najbliższą tacę?"
Warunki brzegowe:
- budżet, po uwzględnieniu obowiązkowych odpisów na Imperium Watykańskie, Skickersy dla ministrantów i alimenty dla gosposi, wynosi 200zł
- posiadam już lub wiem że zaposiądę: Wołne, Ałmaza, Kirowskiego, Sportiwnego, Siakieś Pabiedy z małą i dużą sekundą oraz Starty
- nie interesują mnie Amfibie bo nie pasują do żadnej z moich sutann
- złoto oczywiści jest mile widziane
Poproszę o bezrefleksyjne typowanie ciekawych egzemplarzy dowodzących wyższości radzieckiego zegarmistrzostwa nad imperialistycznym i skośnookim, koniecznie ze zdjęciami.
Wostok 2209 w wersji garniturowej - w dobrym stanie sa kapitalne i za to co zostanie z tacy kupisz 2-3 ładne sztuki. Ew duże Rakiety z datą ala orient - w złocie mam czerwoną i zielona i wyglądaja kapitalnie Pozłacany Mir (tez wostok 2209) w tej obłej kopercie - chyba najwięcej złota na pozłacanym rusku w historii - a zegarek ładny
Polecę też rakiety 2209 - trudno będzie kupic w super stanie i dodatkowo trudno za założona kase, ale mają swój zajefajny urok (zaglądnij do mojego tematu uroki odwróconego bębna).
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-04-25, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
mechanizm 2609 (tu w starszej wersji na 16 kamieni) - wersja nowsza na 21 kam. to według mnie najlepszy radziecki "wół roboczy"
To są zegarki jeszcze z okresu, kiedy koperty złocono 20 mikronami, jak trafi się ładny egzemplarz, to szybko się nie przetrze (sporadycznie najmłodsze modele mają już niestety 12,5 mikrona)
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#13 Wysłany: 2011-04-26, 21:44
Wołny mam 4 ... chyba że 5 Precyzyjny to jest pomysł ale teraz nie mam na niego ciśnienia. Sygnał w złocie to jest dobry pomysł ale muszę jeszcze przepatrzeć te Wostoki 2209.
Dziękować za pomysły
_________________ Foch und Ch.
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-04-26, 21:48, w całości zmieniany 1 raz