model ten sam - kolorystyka rzecz gustu - akurat te dwa podobają mi się najbardziej ze wszystkich, jednak na co dzień wolałbym całego czarnego choć biało niebieski bardziej przypomina zegary samochodowe
#47 Wysłany: 2011-04-23, 21:45
hmm niby niestosownie kizi reklamowac ale zegarek chyba bedzie ciekawy i tylko ok 25 egzeplarzy... ,,steihartowo,,
sam sie zastanawiam mocno czy brac czy jednak 1000m....
a w koncu reklama nie kizi tylko zegarka dotyczy
Wojtek nie można wspominać forum którego nie ma :)
etyta- wlasciwie racja, zegarka tez jeszcze nie ma
Ostatnio zmieniony przez Rudolf 2011-04-23, 22:14, w całości zmieniany 3 razy
Blaz [Usunięty]
#48 Wysłany: 2011-04-24, 11:03
Taka fotomorgana to.
Woytec, w Globemasterze można ustawić dowolną drugą strefę, bo skala 24-godzinna jest na bezelu.
just.wojtek [Usunięty]
#49 Wysłany: 2011-04-25, 08:34
ja takie wielkanocne wizje mam, chyba
ale ten steinhart wyjdzie (jesli sie uda nazbierac chetnych) całkiem ciekawy
Woytec60 [Usunięty]
#50 Wysłany: 2011-04-30, 08:27
W sieci trafiłem na zegarek Maurice Lacroix GMT AUTOMATIC, taki model:
Orientujecie się może, czy można w nim ustawić inny czas dla wskazówki 24-godzinnej?
Nie ma drugiej koronki a w opisach nie znalazłem.
Widzę dwie opcje.
Albo koronka ma 3 "odciągnięcia", i w jednym z nich ustawiasz wskazówkę 24h, albo w jedną stronę - przestawiasz oba wskazania, a w drugą - tylko główne. Tak jak w Ingersollu np.
Albo tak jak w chronotacu.
na pierwszym "odciągnięciu" - od siebie ustawiasz kalendarz, a do siebie drugi czas,
na drugim "odciągnięciu" - ustawianie czasu "głównego".
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ale w Orientach jest bezel ruchomy i nim się ustawia drugi czas. Przynajmniej tak jest w tym, który zaczyna ten wątek.
A ten ML to stary model już go nie produkują.
Czyli wracamy do punktu wyjścia...
Decyzja zapadła, zegarek zamówiony.
Ze względu na ograniczony fundusz wybór padł na zegarek z pierwszego wątku: ORIENT Diving Sports Automatic GMT FFE06002D0
Łapka nie moja, fotka z amerykańskiej strony Orienta.
Gdyby fundusz był większy to i wybór byłby łatwiejszy (Steinhart) ale i ten powinien mi się spodobać. Jego koperta to Big Mako a to mój ulubiony Orient
Koło środy zegarek powinien być u mnie to coś o nim skrobnę.
Dziękuję za typy i porady, zawsze można na Was liczyć