#1 Wysłany: 2011-08-29, 17:58 Jaki PARNIS wybrać??? Proszę o pomoc!
Drodzy koledzy, niedawno usłyszałem zegarkach marki PARNIS.
Wiem, że wykonaniem, dokładnością chodu i innymi względami przewyższają szwajcarskie zegarki w kategorii cenowej ok 2000-3000 zł.
Zastanawiam się jaki konkretnie zegarek mogli byście mi polecić, biorąc pod uwagę wszystkie ważne detale tej marki. Jaki mechanizm najlepiej polecacie?
Osobiście podoba mi się MARINA MILITARE z zabezpieczoną koronką. Model lotniczy wzorowany na drugowojennym też jest ładny.
Koledzy proszę o pomoc!!!
Pozdrawiam
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2011-08-29, 18:00
Marina Militare to nie jest Parnis, choć zdarzają się Parnisy panerajowskie.
Czytałeś nasz dział o Parnisach? Przejrzyj tematy. Jest wiele opisów wielu modeli.
Tak jak pisze Blaz, Marina to nie Parnis. Ale jeśli zdecydujesz się na Parnisa to proponuje ponadczasowy model Panda Koniecznie w kolorze tarczy zależyjakświatłopadatakimakolor.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#6 Wysłany: 2011-08-29, 20:45
kaer, - ta definicja koloru dla Pandy mi odpowiada. Blaz dobrze radzi poczytaj dział o Parnisach. Tam znajdziesz wszystko co Ci potrzebne aby nabyć pierwszego fajnego Chińczyka.