Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#6 Wysłany: 2011-10-11, 23:03
Dzięki za wyedytowanie foto. Ze swojej strony dodam że gdybym pochopnie nie wpadł na pomysł umieszczenia tematu jak można zbeszcześcić rurę z odkurzacza za pomocą archaicznego przedwojennego odkurzacza:
i takich koncówek do efektywnego ssania:
to bym nie umieścił nigdzie tej podróby która to jest tu pozaplanowa. Mea culpa!
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-11, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#14 Wysłany: 2011-10-12, 08:51
A wiec tak:
Wątkowa rura od odkurzacza posłużyła do wykonania dwupoziomowego pierścienia centrującego trzymającego mechanizm i tarczę w kopercie do Jankowego homara.Ów rurę toczyłem na tokarce(tu nazwałem ją odkurzaczem,bo przetwarza wszystko co jej założe w uchwyt) za pomocą trzech wyprofilowanych norzy.Wątek miał na celu pokazanie jak można , a dalej za pomocą czego można wpasować dowolny mechanizm do dowolnej koperty( w tym przypadku przy zerowym koszcie,gdyż rurę mam free ze złomowiska w Lubsku).Pierwotnie pierścień miał być stalowy lecz materiał z którego miał zostać wytoczony okazał się felerny.Wszystkie zdjęcia sa jak najbardziej prawidłowe oprócz tych które ukazywały oblicze podróby samoróby (Panerai).
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2011-10-12, 08:53, w całości zmieniany 1 raz