#1 Wysłany: 2011-10-23, 17:45 Alpha OP Orange lub coś podobnego
Witajcie, zachorowałem na ten zegarek lub coś podobnego jednak na stronie Alphy nie ma takiej wersji kolorystycznej Jedna osoba ma taką na sprzedaż ale 340 zł to raczej za dużo. Poratujcie Panowie. Może ejst jakiś podobny sikor? Wszystko zaczęło się od MQJ, chciałem kupić i nagle Alphę zobaczyłem
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Ta Alpha nie jest już produkowana,i nowej nie kupisz o ile nie zrobią reedycji.
Były dość podobne Olipai, ale nie mam pojęcia czy jakość jest porównywalna.
#3 Wysłany: 2011-10-23, 17:56
Osoba, z którą mam kontakt może olipai sprowadzić za ok 130 zł. Czy między Olipai a MQJ jest w takim razie jakaś znacząca różnica?
Nie mam żadnego Olipaia, ale jedyny którego oglądałem - był identyczny jak zegarek Hertza, który z kolei miał kopertę z szajsmetalu. MQJ ma kopertę stalową, a jak się ma szczęście - to jest to stal naprawdę dobrej jakości. Tyle że MQJ nie ma modelu chyba podobnego do tego czego szukasz.
#5 Wysłany: 2011-10-23, 18:08
W tym tkwi szkopuł. Zdecydowany byłem na MQJ Submarinera czarnego. Jednak stwierdziłem, że chciałbym coś kolorowego bardziej. Może też być z niebieskim lub zielonym. O MQJ wiem, że są dość przyzwoite a o Olipai ciężko coś znaleźć. Może wlasnie dlatego, że nie warto się nimi interesować...
http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=738
Ten jest ciekawy i moj rozmiar. Nieco droższy od MQJ ale chyba warto.
Ostatnio zmieniony przez dj_tomek 2011-10-23, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#6 Wysłany: 2011-10-23, 18:17
Szukaj uzywki alphy - jakosc o wiele lepsza od MQJa ; )
Z alamosem zrobilismy juz chyba alphie kazdy mozliwy test wytrzymalosci i dala rade
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
dj_tomek [Usunięty]
#7 Wysłany: 2011-10-23, 18:22
Jeżeli jakość faktycznie lepsza, skuszę się na jakąś alphę chyba. Po to szukam czegoś na bransolecie aby było wytrzymałe
Inne alfy za ok 70$ mogę mieć a pomaranczowa za 340 pln, kusi ale cena niestety ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#11 Wysłany: 2011-10-23, 21:30
Czy ja wiem?Werki seiko/orienta sa porownywalne z tymi alphowymi,ale ST-16 ma stop sekunde i dokrecanie.No i Alpha chyba minimalnie fajniej zrobiona jest od takich piatek ; )
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
To moja Alpha chyba była z drugiego gatunku, bo wydawała się wyjątkowo tandetnie wykonana - nawet w porównaniu do parnisów nie mówiąc o tym, że co chwila są z nią jakieś problemy (dałem w prezencie bratankowi, teraz mi normalnie wstyd ) Bezel obraca się nawet zaczepiony swetrem, bransoletka grzechocze i goli aż miło, zapinka jak z puszki po konserwach, między uszami w ogóle brak jakiejkolwiek obróbki metalu. - po przygodach z moim egzemplarzem - nie polecam. Porównując do tego małe mako które miałem i dwie piąteczki - niebo a ziemia.
#13 Wysłany: 2011-10-23, 22:13
Iks1984 napisał/a:
To moja Alpha chyba była z drugiego gatunku, bo wydawała się wyjątkowo tandetnie wykonana - nawet w porównaniu do parnisów nie mówiąc o tym, że co chwila są z nią jakieś problemy (dałem w prezencie bratankowi, teraz mi normalnie wstyd ) Bezel obraca się nawet zaczepiony swetrem, bransoletka grzechocze i goli aż miło, zapinka jak z puszki po konserwach, między uszami w ogóle brak jakiejkolwiek obróbki metalu. - po przygodach z moim egzemplarzem - nie polecam. Porównując do tego małe mako które miałem i dwie piąteczki - niebo a ziemia.
To byla PO?Niemozliwe
Nie slyszalem,zeby ktokolwiek byl z Alphy PO niezadowolony.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35118 Skąd: Polska Pd. B
#14 Wysłany: 2011-10-23, 23:04
Ja tez nie, powiem wiecej - znam przypadek, ze ktos z Alphy PO (zadowolony z jakosci) przeszedl na jej erzac - Omege PO ... (przysluzylem sie do tego troche - ale o tym jutro/dzis)...
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#15 Wysłany: 2011-10-23, 23:08
Dzęki Panowie, świetne propozycje! BIG MAKO dla mnie za wielki ale ten mały super ( choc jeszcze niedawno bym nawet nie spojrzał na takiego sikora z całą tarczą pomarańczową), ostatni seiko też bardzo fajny!
Mam w czym wybierać i do czego zbierać. Jak podejmę decyzję to na bank się pochwalę
Pozdrawiam!