Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 907 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2011-11-26, 21:14 Kwarc w przedziale 1,5-1,8 tys
Panowie potrzebuje pomóc mojemu szwagrowi.
Padł mu po 10 latach Tissot. Doprowadzenie go do stanu używalności to koszt powyżej 500zł dlatego stwierdził, że kupi nowy zegarek.
Ma to być koniecznie kwarc. Raczej klasyczny wygląd, bez fajerwerków. Ale nie typowy garniturowiec. Ma być czytelny, czyli wskazówki dobrze widoczne na tle tarczy.
z tego co oglądał to wstępnie patrzył na Tissoty i Certiny.
Wyślę mu link do tematu, żeby mógł popatrzeć na wasze propozycje .
Z góry dziękuję za pomoc .
_________________ " Idiotów generalnie jest mało na świecie, ale są tak sprytnie porozstawiani, że co rusz któregoś spotykamy "
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#2 Wysłany: 2011-11-27, 10:21
Jak patrzył na Tissoty i Certiny znaczy się najchętniej jakaś rozpoznawalna swiss kłalita. Kumotrzy głównie w automatach i mechanikach się wyznają także pewnie stąd mały odzew. Poza tym w tym przedziale bardzo fajne automaty już nabyć można - i to nawet z Tissota i Certiny.
Z kwarców lekko ponad budżet może coś z Edoxa?
Całkiem fajny w górnej granicy budżetu.
Ponad budżet - ale całkiem ciekawy chronograf - sam mam takiego czarnego i fajnie się prezentuje. Dodatkowo w Aparcie często są promocje na zegarki i Edox ma -30% od ceny.
Albo mój faworyt - ultra slim:
Dodatkowo warto przejrzeć kolekcję Atlantica - w tej cenie też sporo fajnych kwarców się znajdzie.
Doprowadzenie go do stanu używalności to koszt powyżej 500zł
Ten kawałek mnie zaciekawił, bo za 500 zł to nie bardzo wiem co w nim mogło paść. W środku ma zapewne jakąś Rondę, a one kosztują nowe po 20 dolców. Weź obadaj temat, bo coś mi się widzi że ktoś chciał twojemu szwagrowi wetknąć bez wazeliny ...
Co nie zmienia kwestii zakupu nowego zegarka
Ja widziałem z Rondą któregoś. Trza by sprawdzić. nawet jeśli jest ETA, to 955 kosztuje mniej niż 20 dolców. Chrono ETA można kupić za $70 jak się dobrze poszuka ...
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 907 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 2011-11-27, 12:53
Nie mam pojęcia jaki to model, bo nawet dokładnie go nie oglądałem.
Szwagier zegarek zaniósł do serwisu. Tam po otwarciu stwierdzili, że mechanizm jest brudny i trzeba wszystko przeczyścić. Taka usługa kosztuje u nich 500zł. W grę wchodzi również dorobienie jednej wskazówki. Co znacznie podwyższa koszt.
Decyzja podjęta, będzie kupował nowy zegarek .
Dzięki wszystkim za pomoc. Może wybierze coś z tego co pokazaliście.
edyta:
Macie podziękowania od szwagra
Edox ultra slim to był strzał w dziesiątkę
_________________ " Idiotów generalnie jest mało na świecie, ale są tak sprytnie porozstawiani, że co rusz któregoś spotykamy "
Ostatnio zmieniony przez Bronek 2011-11-27, 13:11, w całości zmieniany 1 raz
Szwagier zegarek zaniósł do serwisu. Tam po otwarciu stwierdzili, że mechanizm jest brudny i trzeba wszystko przeczyścić. Taka usługa kosztuje u nich 500zł. W grę wchodzi również dorobienie jednej wskazówki. Co znacznie podwyższa koszt.
To niech go zaniesie do jakiegoś normalnego zegarmajstra. Czyszczenie mechanizmu za 500 zł to jest jednak nowa jakość nawet jak na "autoryzowany serwis słiskłality" Zawsze będzie miał dwa Potem cztery ... Potem ...