Jakoś tak tarcza zafajdana napisami. No i ten datownik, który nie pasuje do indeksów godzinowych (które też są nieciekawe)
Indeksy są akurat identyczne jak w oryginale, umiejscowienie datownika również nie odbiega - różnica będzie pewnie tylko w finezji i precyzji wykonania tego wszystkiego
Czy ja wiem? Zegarków mocno inspirowanych rolkiem jest zatrzęsienie, jest ich tak dużo, że chyba przestaliśmy zwracać uwagę na tą "twórczą inspirację" Homarków Omegi jest zdecydowanie mniej, może dlatego tak kłują w oczy?
Może masz rację.
Ale rolkowate też mnie jakoś specjalnie nie zachwycają...
Czy ja wiem? Zegarków mocno inspirowanych rolkiem jest zatrzęsienie, jest ich tak dużo, że chyba przestaliśmy zwracać uwagę na tą "twórczą inspirację" Homarków Omegi jest zdecydowanie mniej, może dlatego tak kłują w oczy?
Może masz rację.
Ale rolkowate też mnie jakoś specjalnie nie zachwycają...
no bo rolki są ogólnie w większości dość paskudne. A omega to ma wiele świetnych modeli.
Coś jest w tym co mówisz...
Generalnie - ten zegarek budzi mój wewnętrzny sprzeciw. Nie wiem dlaczego
Omega PO jest jak dla mnie genialnym zegarkiem. A ten tutaj to jakby w taniej podróbie zastąpić sygnowane elementy koszernymi. I to mnie jakoś mocno razi.
Choć dziwne to trochę, bo Mariny i MQJ'e nie rażą mnie w ogóle...
Chyba z tym do jakiegoś psychoanalityka muszę się wybrać...
A ja w sumie chciałbym, żeby pojawił się jakiś fajny homarek Omesi , PO jest jednak cenowo poza moim zasięgiem, a ktoś pokroju Steinharta mógłby się pokusić o twórczą inspirację, dla mnie dopóki nie będzie to ewidentna podróbka z nazwą, jest to akceptowalne na równi z Marinami
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#27 Wysłany: 2011-12-04, 21:58
Wiesz Rudolf, co mnie drażni, i co dotyczy też mojej KS? Te indeksy godzinowe. Kurcze nie wiem, jakby dali inną czcionkę, może nawet inny kolor tylko. Sam nie wiem. Chyba by było zupełnie inaczej i mniej kontrowersyjnie.
Tak się zastanawiam, czy u mnie nie dałoby rady zmyć te cyferki.
_________________ hrg.pl
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak