Dla mnie Aviatory jako EDC dyskwalifikuje mechanizm. Ręczny naciąg to koszmar, a już przy zakręcanej koronce to jakieś kompletne kuriozum. Dlatego niestety ja z dala od nich.
Nie trzeba od razu wszystkiego widzieć w czarnych barwach i zakładać ukręcenia sprężyny. Przynajmniej ja nie zakładam w swoim i jestem pełen nadziei na to, że życie nie zweryfikuje tego w przykry sposób
#36 Wysłany: 2011-12-12, 11:50
ale zaraz, ja nie mam zakręcanej koronki, a nakręcanie mi się właśnie podoba, trzeba to robić z wyczuciem, dochodzi do końca, czuć wyraźny opór i koniec
Laco, które leży na kizowisku jest bardzo kuszącą propozycją.
Ale, człowiek dał za niego 200 euro. Ten mechanizm w środku moim zdaniem nie jest tyle wart. Za ten zegar ja dałbym z 500 zł max, nie więcej. Więc go nie kupię
No, ale Laco jest jednym z oryginalnych II wojennych producentów B-uhrów, więc jest to jakaś wartość dodana jakby nie patrzeć , 200euro to imo rozsądna cena za ten zegarek (troszeczkę gorzej to wypada przy obecnym kursie )
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Woytec60 [Usunięty]
#38 Wysłany: 2011-12-12, 11:59
Pierwszy fajny z wyjątkiem polerowanego bezela, świeci się i nie pasuje temu zegarkowi.
Kiedyś miałem na niego chęć ale odpadł z powodu tej polerki właśnie.
W drugim nie podoba mi się wyświetlanie dnia tygodnia i w ogóle daty na 12-tej ale jeśli komuś to nie przeszkadza...
Ring polerowany jak i w pierwszym.
PS
Iks1984 napisał/a:
Cytat:
Laco, które leży na kizowisku jest bardzo kuszącą propozycją.
Ale, człowiek dał za niego 200 euro. Ten mechanizm w środku moim zdaniem nie jest tyle wart. Za ten zegar ja dałbym z 500 zł max, nie więcej. Więc go nie kupię
No, ale Laco jest jednym z oryginalnych II wojennych producentów B-uhrów, więc jest to jakaś wartość dodana jakby nie patrzeć , 200euro to imo rozsądna cena za ten zegarek (troszeczkę gorzej to wypada przy obecnym kursie )
True.
Laco to tradycja a Miyota to niezawodny wół roboczy, idealny do takiego zegarka.
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2011-12-12, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
#39 Wysłany: 2011-12-12, 12:06
Woytec60 napisał/a:
Pierwszy fajny z wyjątkiem polerowanego bezela, świeci się i nie pasuje temu zegarkowi.
Kiedyś miałem na niego chęć ale odpadł z powodu tej polerki właśnie.
W drugim nie podoba mi się wyświetlanie dnia tygodnia i w ogóle daty na 12-tej ale jeśli komuś to nie przeszkadza...
Ring polerowany jak i w pierwszym.
faktycznie nie zwróciłem uwagi na polerowanie, ale mi to jakoś nie przeszkadza, zawsze można zmatowić, mam już nawet taki patent w moim tissocie jest polerka i jakoś mi nie wadzi
co do tej daty na 12tej to nie miałem jeszcze takiego patentu, ale wygląda niegłupio.
tyle, że ten co się Tobie podoba wygrywa i u mnie czerwoną końcówką sekundnika, niestety 42mm...
Ostatnio zmieniony przez szalek 2011-12-12, 12:11, w całości zmieniany 2 razy
#43 Wysłany: 2011-12-12, 13:35
Ticino za duży 44mm
[ Dodano: 2011-12-18, 20:39 ]
no i się udało, może nie do końca jest to pilot, ale trafia w mój gust i spełnia oczekiwania, dziękuję kumotrom za pomoc i sugestie poniżej parę fotek