#1 Wysłany: 2011-12-19, 22:36 Pilot/lotnik/aviator z jasną tarczą.
Od dawna szukam czegoś takiego, coś z dużą czytelną jasną tarczą, najlepiej w lotniczych klimatach, choć nie musi to być klasyczny B-uhr. Najbliższa ideału byłaby chyba taka Adriatica:
Niestety jest wyprzedana Może pomożecie znaleźć coś w podobie W skrócie czego szukam - wymiary 43-45mm bez koronki, grubość 10-15mm, w uszach najlepiej 22mm, lug-to-lug ~50mm, pach skórzany, prosta koperta, mechanizm najchętniej automatyczny ale może być i kwarc (no i praktycznie opisałem tą Adrię ) Budżet - powiedzmy do 800zł. Liczę na waszą pomoc
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-12-19, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
to ja też się wtrącę, jakby do tego jeszcze był chronograph o taki
tylko coś co można kupić w kraju, bo ściągać z USA to za długo, a chciałbym sobie prezent na święta zrobić
Śmiało może być kwarc.
Iks1984, mam nadzieję że nie masz mi za złe że się wcinam
Bzidale Archi i Ticino najładniejsze, ale w sumie wolałbym coś w klimacie tej Adriatici, nie dokładnie B-uhra w negatywie Czyli bez trójkącika na tarczy
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Dievas Vortex Pro...
Pewno uda się wycisnąć używkę za 800... prezydentów
[ Dodano: 2011-12-20, 06:17 ]
A w 800 PLN powinien się zmieścić ten - w zbliżonej koncepcji - kiedyś bardzo go chciałem - niestety Menda Rybak kliknęła i przestał być taki fajny...
adriaticę miałem kiedyś taką czarną, żałuję, że sprzedałem, bo to fajny zegarek był.
Widziałem Czarne w automacie też są niedostępne, zresztą czarnego będę miał Udeta Białe są kwarcyki tylko i się waham - bo bycza data zamiast dwunastki jakoś mnie odstrasza
Ta też fajna jest, ale to znowu ciemna tarcza
Rozmiar zdjęcia
edyta: Maxio Mi scuzi - nie zauważyłem
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-12-20, 10:10, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2011-12-20, 10:01, w całości zmieniany 1 raz