Jakoś nie mówi do mnie ten Citizen, Seiko fajne... ale strona sklepu dużo fajniejsza, szczególnie ceny . Czy ktoś robił już może zakupy przez MyWatchesHub? Nie znalazłem ich ani w polecanych ani niepolecanych sprzedawcach.
Moje Seiko jest właśnie od nich. Zegarek kliknięty dwunastego doszedł wczoraj. Bez żadnych problemów.
nosz kurde, ja kliknąłem u nich 11go i ani widu ani słychu. Nawet numery do trackingu nic nie pokazują, ani w dhl, ani w TW post. Jak coś znów spiartolili, to serio wywalam ich z Ulubionych.
Ludzie spokojnie. Paczka z Tajpej może iść trzy - cztery tygodnie.
Cier-pli-wo-ści .
.
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
maciek [Usunięty]
#36 Wysłany: 2011-12-22, 07:50
wszystko pięknie, ale nasze paczki powinny lecieć jednym samolotem.
Będę wdzięczny za aktualizację, gdyby jednak doszedł.
Po nowym roku planuję coś od nich zamówić. Chyba, że będzie jakiś wysyp nietrafionych prezentów na allegro
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
maciek [Usunięty]
#42 Wysłany: 2011-12-22, 08:30
myślisz, że nie powinny jechać jakby razem? Przecież w tym samym kierunku. Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne, samoloty chyba nie latają co godzinę do Warszawy.
Przecież one nie lecą bezpośrednio do Warszawy.
Paczka z Tajwanu szła najpierw do Singapuru, bóg wie ile po drodze mijała różnych sortowni.
Moja zdaje się w stolicy nawet nie była.
Przesyłka miała pieczątkę UC w Gdańsku.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-12-22, 08:35, w całości zmieniany 1 raz
maciek [Usunięty]
#44 Wysłany: 2011-12-22, 08:36
w sumie mogą lecieć z SG np do Londynu, a potem do któregokolwiek miasta w Polsce.
Popatrz jaką będą szły koszulki wysłane wczoraj przez Remika. Wyszły o jednej porze do jednego urzędu pocztowego. A docelowe odległości różnią się o mniej więcej 200 km. a to w końcu tylko w obrębie jednego kraju.
Nasze zegarki były wysłane powiedzmy w obrębie doby, w regionie świata o dużo wyższym ruchu pocztowym, sądzę że one nie miały najmniejszych szans żeby iść razem. Ja myślę, że paczki są popychane "strumieniowo" od ogółu do szczegółu:
Tajpej- SG (lub nie)- półkula północna(jak się trafi)- Europa(obojętnie gdzie)- Europa środkowa- Polska- woj- miasto.
a jeszcze po drodze zmieniają sposób ekspedycji i są kilkakrotnie sortowane.
Także luzik i cierpliwości .
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-12-22, 10:06, w całości zmieniany 2 razy