Panowie pytanko mam. Nie chciałem zawracać gitary i wygoogloałem sobie >funkcja GMT w zegarku< no i wiem że są to zegarki ze wskazaniami czasu drugiej strefy. ... ale o co tu chodzi
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Lis 2011 Posty: 556 Skąd: Szczecin
#32 Wysłany: 2012-01-01, 12:15
Sprawa prosta
Dodatkową wskazówkę ustawiasz np. na czas w Polsce, jak TY jesteś np. w Chinach. Główne wskazówki pokazują Ci czas lokalny, a na małej masz, która jest godzina jak do domu dzwonisz
Dodatkową wskazówkę ustawiasz np. na czas w Polsce, jak TY jesteś np. w Chinach. Główne wskazówki pokazują Ci czas lokalny, a na małej masz, która jest godzina jak do domu dzwonisz
No tak Dziecinnie proste. A ja nie mogłem rozgryźć tej dodatkowej wskazówki
Dzięki
Może być też tak, że dodatkowa wskazówka pokazuje czas 24 godzinny po prostu, a strefę czasową regulujesz kręcąc bezelem (np. Orient Excursionist tak ma)
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-01-01, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Może być też tak, że dodatkowa wskazówka pokazuje czas 24 godzinny po prostu, a strefę czasową regulujesz kręcąc bezelem (np. Orient Excursionist tak ma)
Taka wskazówka na tarczy 24 godzinnej to po sylwestrze się przydaje
No jakoś nigdzie, wrzuciłem fotosa w kontekście : co mi odwłok urywa
Dzięki , dzięki tylko ze to referentka do wersji kwarcowej tej z obrazka, a przydała by sie do mechanicznej jak znasz Waszmość.
MariuszD napisał/a:
kumpel koronki, prawdopodobnie to ten:
CERTINA - DS FIRST
Model : 2007
Diver : WR 200M
Referinta : C115.7184.42.51
Cadran : albastru marin metalizat
Quartz : ETA 955.112 (7 rubine)
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-01, 14:14, w całości zmieniany 1 raz